BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
GÜNCEL

72 ilde FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı

ANKARA merkezli 81 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonun, emniyet teşkilatını dışarıdan yönetmeye çalışanlara yönelik olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyet teşkilatına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem yapılanması soruşturması kapsamında 81 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yurt genelinde 8 bin 500 polisin görev aldığı operasyonda 72 ilde aralarında eski polislerin de olduğu 1009 kişi gözaltına alındı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan adına mahrem imamlar dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini ve kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde 1009 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır.''

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR