BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,12
ALTIN 2.474,49
MEMUR

657 sayılı devlet memuru yasasında neler değişecek?

Devlet memurları yakından ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiyor. Yeni düzenlemeye göre memur sistemi tamamen değişecek. Peki memurları nasıl bir değişiklik bekliyor?

Memurların merak ettiği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiyor mu? Hükümetin hazırladığı yeni torba yasasına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na da yeni düzenleme gelecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamaya göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliğe gidileceğinin sinyalini verdi. 

50 yıllık 657 sayılı Devlet memurları Kanunu artık tarih olacak. Bunun yerine yeni yasa gelecek ve memurluk sistemi baştan sona değişecek. Memurları bekleyen değişiklikler arasında, kılık kıyafetten izin günlerine kadar yeni düzenlemeler yapılacak.

ENGELLİ ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK

Kamuda engelli çalışma oranı % 3'den % 4'e çıkarılacak . Kamu kuruluşlarında çalışan sayısının yüzde 4'ü engelli olacak. Bu oranın farklı uygulanacağı meslek ve görevler ile kuruluşlar Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılacak.

PERFORMANSA GÖRE MAAŞ MI GELİYOR?

Performansı yüksek memur daha fazla maaş alabilecek. Halen çalışan memurlardan emsallerine göre fazla çalışan personel diğer emselinden fazla maaş alabilecek. Memurun yıllık performans değerlendirme sonuçlarına göre ücreti Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek belli bir performans ödeneğinden karşılanacak. Bu ödeme yıl sonunda yapılacak.

DİSİPLİN CEZALARI YENİDEN TANIMLANACAK

Terör örgütlerine destek veren memurlar, kolaylıkla disiplin cezasıyla işten atılacak. Bunun dışında devlet memurları ile ilgili ağırlaştırıcı düzenleme olmayacak. Disiplin cezaları yeniden tanımlanacak.

4/C'Lİ KAVRAMI BİTECEK Mİ?

2016 yılında gerçekleşecek bazı yenilikler de şöyle: 1) Kamuda 4/C kavramı bitecek. Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre 4/C'liler 4/B'li olacak. 2) Öğretmenin, polisin, uzman erbaşların, astsubayların, genel müdür yardımcılarının, üniversite genel sekreterlerinin ve şube müdürlerinin ek göstergelerinde iyileştirme yapılacak. 3) Üniversite mezunu işçiler öğrenim durumlarına uygun kadrolara geçirilecek. 4) 2016 ve 2017 yılını kapsayan toplu sözleşmede tutanak altına alınan memurların özlük hakları ile ilgili değişiklikler yerine getirilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR