BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.448,06
MEMUR

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu değişti mi son hali

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu ne zaman değişecek sorusu tüm memurların merak ettiği bir konu... Yıllardır değişmesi beklenen 657 sayılı Devlet Memuru kanunu'nun son hali ve yaşanan son gelişmeler memurhaber.com'da...

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nu değişimi hakkında son olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Uludağ Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Devlet memurlarını kapsayan 657 sayılı yasa sil baştan değişiyor.

Devlet Memurlarının tabi olduğu 657 sayılı kanunun tamamen değişmesi gerektiğini belirten Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK: HEM ÜCRET YÜKSEK, HEM İŞ GARANTİSİ...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kamuda çalışanların tabi bulunduğu 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti.

657 SAYILI DEVLET MEMURU KANUNU'NUN SON HALİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu çalışanlarının varlık sebeplerinin millete hizmet olduğunu vurgulayan Şimşek, Performansı ölçülmediği, iş garantisinin olduğu bir şeyden verim alınamayacağını belirtti. Şimşek, Hem ücret yüksek, hem iş garantisi yüksek. Performansı ölçme, iş garantisi ver, özel sektöre göre daha yüksek ücret ver. Buradan verim alabilir misiniz?" dedi.


Devletin vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu dönem de de 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti. Mehmet Şimşek, memurların özel sektöre göre daha yüksek maaş aldığını ama verimin az olduğunu söyledi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR