BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
GÜNCEL

4,G hızı testi nasıl yapılır speedtest nedir?

'4,5G'ye geçtiğimizi nasıl anlayacağız' sorusunun cevabı için 4,5G hız testi speedtest nedir nasıl yapılır öğrenmeniz gerekiyor... Telefonunuzda 3G yerine LTE, 4,5 G, 4G yazıyorsa bağlantınız 4,5 G'ye geçmiş demektir.

TÜRKİYE 4,5G teknolojisiyle bu gece tanıştı peki 4,5G hızını nasıl test edebiliriz? İnternetin 10 kat hızı yükselmesiyle birlikte 4.5G teknolojisine ilgi duyulmaya devam ediyor.

 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abone bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladı. Dün gece saat 00.00 itibarıyla 4,5G hizmetlerini Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ilk 'Alo' demesiyle, bu görüşmeyle ilk 'alo' gerçekleşmiş oldu. 

4,5G HIZ TESTİNİ DENEYİN!
4,5 G'ye geçtiyseniz hız testini deneyebilirsiniz. Eğer telefonunuzda 3G yerine LTE, 4,5 G, 4G yazıyorsa bağlantınız 4,5 G'ye geçmiş demektir.

4,5 G ile beraber internet hızının 3 Mbps'den en az 8 Mbps'nin üzerine çıkmış olmalıdır. Bu testi speedtest programı ile yapabilirsiniz. Hem Appstore hem de android markette bu program var. 


4,5G SPEEDTEST NASIL KULLANILIR?
Speedtest'i, telefonuna indirdiğinizde sadece Begin Testbutonuna basmanız yeterlidir.

TELEFONUNUZUN 4'5G'YE GEÇTİĞİNİ NASIL ANLARSINIZ?
Eğer Download bölümünde minimum 10 Mbps'yi görüyorsanız artık 4,5G ile internete bağlanıyorsunuz demektir ve bu andan itibaren dikkatli olmalısınız. Zira hızınız arttığı için izleyeceğiniz video ve gezeceğiniz web siteleri daha hızlı inecek ve kotanız tükenecektir. Web sitesi haberlerinde, en az 100 Mbps'nin görülmesi halinde 4,5 G'ye geçildiği ifade edilmektedir. Ancak bu hızı şuan için çok az sayıda kişi görebildi.

TELEFONUNUZDA 3G YERİNE 4,5G YAZARSA...
Önceleri 2G yani Edge ile bağlandığımız internet dünyasında, bağlantı hızı çok yavaştı. Sonra 3G geldi ve hız biraz daha arttı. Ancak bu gece yarısı itibariyle 4,5 G ile internete bağlanmak artık mümkün. Telefonunuz eğer otomatik olarak 4,5 G'ye geçmiş ise bağlantı simgesinde 3G yerine LTE, 4G veya 4,5 G ibareleri çıkacaktır.

TELEFONUNUZUN EKRANINDA LTE YAZIYORSA...
Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin. 2G ve 3G'nin olduğu bölümde LTE ibaresi çıkacaktır.

4,5 G'nin hızını Appstore veya Android Store'dan indreceğiniz speedtest programları ile test edebilirsiniz. Eğer download hızınız 100 Mbps'nin üstüne çıkmış ise artık 4,5 ile bağlanıyorsunuz demektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR