BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.506,62
İŞÇİ

4/C'linin kadrosu için imzalı mücadele

Genel Sağlık-İş Sendikası, 4/C statüsünde çalışanlara kadro verilmesi için elektronik imza kampanyası başlattı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Ali Gül, sendikanın genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine ve 4924 Sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a göre istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin TBMM'de kabul edilmesinin 4/C statüsünde çalışanları üzdüğünü belirtti.

Düzenlemede 4/C'li çalışanların bilinçli olarak unutulduğunu iddia eden Gül, en kısa sürede bu çalışanlara kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Gül, farklı çalışma biçimlerinin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Tüm çalışanlar kadrolu, iş güvenceli tek bir çalışma statüsünde olmalıdır" dedi.

Gül, kadro talepleriyle ilgili bugünden itibaren elektronik imza kampanyası başlattıklarını kaydederek, sendikanın internet sitesinde yürütülecek kampanyanın yaklaşık 10 gün süreceğini, toplanan imzaların yetkili kurumlara gönderileceğini söyledi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR