BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
İŞÇİ

4/C'liler toplu sözleşmeye oturuyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadro bekleyen 4/C'lilerin durumunu değerlendirdi. Çelik 4/C'lilerin toplu sözleşmesi için ağustos ayını işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ağustos ayında 42 bin öğretmen alınacağını açıkladı. 'Emeklilik için yaşa takılanlar' konusundaki soruları da Çelik, "Her konunun çözülmesini isteriz ama her konu çözülecek diye bir enstrüman da henüz icat edilmiş değil. Ama vatandaşlarımızı dinliyoruz, sorunlarının çözümü konusunda da sağlıklı bir iradeyi ortaya koymuş olduğumuzu belirtmek istiyorum" sözleriyle yanıtladı.

4C'Lİ GÖRÜŞÜLECEK


Bakan Çelik, taşeron işçileriyle ilgili düzenlemenin de Meclis'e geleceğini kaydederek, "Ekim ayı içinde taşeron işçileriyle ilgili derli toplu bir düzenlemeyi yasama yılı başında getirip, sonuçlandırma kararında olduğumuzu bir kez daha belirtmiş oluyorum" dedi.

4C'lilerin durumuna ilişkin de Çelik, "Onların sosyal hakları, ekonomik durumları ve sıkıntılarını Ağustos ayındaki toplu sözleşme masasında ele almayı uygun bulduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR