BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
İŞÇİ

'4/C'liler sefalet ücretinden kurtarılmalı!'

4/C'li çalışanların sıkıntılarına dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, “4/C'li çalışanlar kadro beklemekte ve aldıkları sefalet ücreti ile ayakta kalma mücadelesi vermektedir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 7. Şube Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı Bera Alanya Otel'de yapıldı. İki gün süren toplantının sonunda bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 4/C'li çalışanların yaşadıkları sıkıntılara da dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, “4/C'li çalışanlar kadro beklemekte ve aldıkları sefalet ücreti ile ayakta kalma mücadelesi vermektedir. 2012 yılı toplu sözleşmesinde Memur-Sen olarak çalışma sürelerinin 11 aydan 11 ay 28 güne çıkarılmasını sağlamamız nedeniyle sıkıntılarının çözüleceğine olan umutları artan 4/C'li çalışanların Milli Eğitim Bakanlığı'nda fazla mesaileri ücretlendirilmemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, farklı istihdam şekillerinin tamamen ortadan kaldırılması zamanı gelmiş ve geçmektedir diyoruz. 4/C kapsamında yapılan sorunlu istihdam biçimine son verilmeli, çalışanlar kadroya geçirilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR