BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
İŞÇİ

4/C'li statüsüne Meclis kararıyla kimler girecek?

MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, gazi ve terörle mücadelede üstün başarı gösterenlerin kamuda "özelleştirilecek" kuruluşlara ya da 4-C statüsüne alınmalarını Meclis gündemine taşıdı.

MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, gaziler ve terörle mücadelede üstün başarı gösterenlerin kamu kurumlarında istihdam edilmelerine ilişkin yasa uygulanırken bu kişiler için özelleştirilen kamu kurumlarının ya da 4-C statüsüne tabi kadroların seçildiğini bildirdi.

MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplandırmaları istemiyle iki soru önergesi verdi. Terörle mücadele sırasında yaralananlar ile üstün başarılı olanların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı hakkındaki önergelerde anılan kapsama giren gazilerin özelleşen kamu kurum ve kuruluşunda devam ya da 4-C statüsünde çalışma seçeneklerine zorlandığını hatırlatıldı. Önergelerde, bu durumun Bakanlar Kurulu kararıyla tanınan hakların kaybına ve mağduriyete yol açtığı iddia edildi. Daimi işçi statüsünde şimdiye kadar istihdam edilen gazilerin sayısının tespiti ve durumlarının takibi hakkında herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran Yalçın, şu soruları yöneltti:

"-Kamu kurum ve kuruluşlarının özelleştirilmesi ve devri karşısında, Bakanlar Kurulu'nun 29/01/1999 tarih ve 99/12354 sayılı kararına göre işe alınan gazilerin statülerinde ortaya çıkan belirsizliğin giderilmesi için Bakanlığınızca herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

-Bahse konu statüdeki gazilerin kazandıkları özlük haklarını kaybetmemeleri için yeni bir düzenleme planlanmakta mıdır?

-Bakanlar Kurulu'nun anılan kararı gereğince daimi işçi statüsünde işe alınanların bir başka kamu kurum ve kuruluşuna nakline imkan sağlanması düşünülmekte midir?

-Anılan Bakanlar Kurulu kararına dayanarak kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusunda bulunan gazilerin taleplerine ne ölçüde cevap verildiği konusunda Bakanlığınızca araştırma ve inceleme yapılmış mıdır?"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR