BIST 10.158
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.452,84
MEMUR

4/B'li personelin sözleşmesinin feshedileceği durumlar

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu'na göre 4/B'li personelin hangi durumlarda sözleşmesi feshedilir? İşte detaylar...

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak görev alanların sözleşmeleri hangi durumlarda sözleşmeleri feshedilir? İşte yanıtı...

4/B'lilerin sözleşmesi kurumlar tarafından ya da personel tarafından bazı hallerde tek taraflı olarak feshedilebildiği gibi, bazı hallerde ise kendiliğinden sona erebilir.

memurunyeri'nde yer alan habere göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi hükümleri uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşmeyle çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileri hakkında uygulanacak hususlar Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile belirlenmiştir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda, sözleşmeli personelin sözleşmesinin feshedilebileceği hallere de yer verilmiştir.

 

KURUMLAR SÖZLEŞMEYİ NASIL FESHEDEBİLİR?

-İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılan personelin sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

-İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybeden personelin sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

-Sözleşme dönemi içerisinde mazeretsiz olarak kesintisiz 3 gün veya toplam 10 gün süreyle göreve gelmeyen sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

-Hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle bağlı bulunduğu yöneticileri tarafından yazılı olarak uyarılmasına rağmen söz konusu koşullara uymama halini tekrarlayan sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

-Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmayan sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

-Bir proje kapsamında işe alınması durumunda istihdam edildiği projenin tamamının veya proje bölümlerinin sözleşmede öngörülen süreden önce tamamlanması hallerinin herhangi birinin gerçekleşmesi halinde personelin sözleşmesi, kurumu tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

PERSONEL SÖZLEŞMEYİ FESHEDERSE...

-Bir ay önceden haber vermek koşuluyla, personel kendi iteğiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir.

-İlk defa hizmete alınma prosedürüne uygun olarak unvan değişikliği yapması durumunda, personel kendi iteğiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir.

-Eş veya sağlık durumu nedeniyle kurum içi yer değişikliği talebinde bulunan, ancak geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birinden dolayı, personel kendi iteğiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir.

SÖZLEŞME KENDİLİĞİNDEN NASIL FESHOLUNUR?

-Sözleşmeli personelin ölümü halinde, sözleşme kendiliğinden sona erer.

-Söleşmeli personele, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malûllük veya yaşlılık aylığı bağlanması, toptan ödeme yapılması gibi hallerde sözleşme kendiliğinden sona erer.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR