BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

4A Hizmet dökümü nasıl alınır?

4A Hizmet dökümü nasıl alınır, TC kimlik numarası ile 4A hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır sorularının yanıtını sizin için derledik.

4A Hizmet dökümü nasıl alınır, TC kimlik numarası ile 4A hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır, e-devlet 4A hizmeti sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorularının yanıtını sizin için derledik.

Sosyal Güvenlik Kurumu kişisel verilerin korunması amacıyla, 4A Hizmet Dökümü işlemini e-Devlet kapısı uzerinden, size özel şifre ile ulaşılması şeklinde hizmet vermektedir. Konu ilgili haberimizde nasıl 4A Hizmet Dökümü alabileceğinize detaylı olarak sizin için derledik.

4A HAKKINDA KISA BİLGİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ülkemizde çalışan kişileri kapsayan, sosyal güvence ve emeklilikleri için gerekli olan koşulları oluşturulabilmesi adına çalışmalarda bulunur. Bu sosyal güvenlik sistemi içerisinde yer alan çeşitli sigorta kolları mevcuttur. 4A olarak yer alan eski sistemde, SSK’ ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. İş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır.  4A statüsü en çok kişinin çalıştığı ve iş sahibi olduğu sigorta koludur.

4A Hizmet Dökümü sayfasını kullanarak adınıza yatırılan toplam sigorta primlerinizi görebilirsiniz. Sigorta primlerinizin yatırılıp, yatırılmadığını kolayca kontrol edebilir gerekirse erkenden hak arayışına başvurabilirsiniz.

İşe giriş ve çıkış tarihlerini hizmet dökümü sayfasından öğrenebilirsiniz.
Çalıştığınız kurum tarafından sigorta primlerinizin hangi maaş tutarından ödendiğini görebilirsiniz. Emeklilik işlemleri için gerekli bilgilere hizmet dökümü sayfasından erişebilirsiniz. Hizmet dökümünüzü yazdırarak istenilen kurumlara verebilirsiniz (Onaylı olması gerekli)

4A HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

4A güvencesine sahip kişiler, e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini görüntüleyerek istediği taktirde çıktısını alabilirler.


4A Hizmet Dökümü işlemi için üstdeki bağlantıdan sisteme nasıl giriş yapabileceğinizi gösteren uyarı sayfası yer alıyor. “Kimliği Şimdi Doğrula” butonuna basarak bir sonraki adıma geçiniz. Sisteme e-Devlet, Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C kimlik kartı ve Banka hesap bilgilerinizle erişim sağlayabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

e-Devlet sistemi sizden bu adımda daha önceden PTT Şubesinden edinmiş olduğunuz e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanızı istemektedir. Eğer farklı şekilde sisteme giriş yapmak istiyorsanız; Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı ya da Banka sekmesine tıklayarak giriş sayfasını size uygun olanla değiştirebilirsiniz. Genel olarak vatandaşların büyük çoğunluğu e-Devlet şifresini kullanarak bu hizmetlerden yararlanmaktadır.

DETAYLI HİZMET DÖKÜMÜ

Eğer işlemleri hatasız olarak gerçekleştirdiğiniz taktirde aşağıdaki ekrandaki gibi 4A Hizmet Dökümü sayfası direk olarak ekranınıza yansıtılacaktır. Bu sayfada toplam primlerinizi, işe başlama tarihinizi, işe giriş çıkışlarınızı ve detaylı hizmet dökümümüzü inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR