BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.424,18
EMEKLİ

4A emeklilik yaşı hesaplama

'Emeklilik yaşı düşüyor mu, kaç yaşında emekli olurum?' sorularına haberimizde cevap bulabilirsiniz. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'na göre emeklilik yaşı değişiyor. Peki emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır, Primi SSK'dan yatan çalışan emekli olmasına kaç yıl kaldığını nasıl öğrenir? Detaylar memurhaber.com'da

Emeklilik yaşı ülkeden ülkeye değişiklikler gösterir. Ayrıca birçok ülkede kadınlar er­keklere göre daha erken yaşta emekli olur. Ne zaman emekli olacağım sorusu ise vatandaşların kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Eski adı ile SSK yeni düzenlenmiş haliyle 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacıyla düzenlenmiş bir uygulamadır. Fakat,bu kurum için emeklilik tarihinizi hesaplamaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmeniz gerekecektir. Çünkü, SSK (4A) biriminden emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalıştığınız zaman diliminizi yani hizmet yılınızı doldurmanız şartı aranmaktadır. Bunların yanı sıra, emeklilik yaşınızı ve prim miktarınızı tamamlamanız da bu kurum için emeklilik hesaplamasında önemlidir.

SSK 4A HİZMET DÖKÜMÜNE GİREREK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLA


Tüm bu anlatılanları tamamladıktan sonra SSK (4A) birimi için emeklilik hesaplamanızı şu şekilde yapabilirsiniz;

İlk olarak, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra 4A Ne Zaman Emekli Olurum başlığı ile düzenlenmiş olan bir bölümün yer aldığı yeni bir sayfaya giriş yapınız.
Devamında bu sayfada yer alan;

Doğum tarihi,
İşe giriş tarihi,
İlk tescil tarihi ve,
Prim günleri bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR