BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
İŞÇİ

47 KESK'linin yargılandığı dava devam etti...

"Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" ettikleri gerekçesiyle yargılanan 47 KESK üyesinin duruşması görüldü.

Ankara'da, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" ettikleri gerekçesi ile aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve 6 Yürütme Kurulu üyesinin de bulunduğu 47 KESK üye ve yöneticisi hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya başka bir davadan tutuklu bulunan Abidin Sırma, Mehmet Toğan, Akman Şimşek, Hikmet Bünyemin Keleş, Fatma Boran Kocaş, Emre Kesikhalı ve bazı tutuksuz yargılananlar katıldı. Başka davadan tutuklu KESK üyeleri, duruşma salonuna askerler eşliğinde getirilirken zafer işareti yapmaları, salonda bulunan KESK üyeleri tarafından alkışlandı. Davadan yargılananların kimlik tespiti yapıldıktan sonra, savunmalara geçildi. Savunmalarını kısa tutan KESK’liler, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Demokratik haklarını kullanarak, basın açıklaması yaptıklarını ve polisin kendilerine saldırdığını ifade ederek, dün 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e gidenlere yönelik yapılan polis saldırısını da kınadıklarını söyledi. 

Ardından söz alan ve başka davadan tutuklu yargılanan KESK MYK üyesi Akman Şimşek, Kızılay'da yaptıkları eylemde polisin saldırısına maruz kaldıklarını belirterek, "Cezaevinde bulunduğum koğuşta iki kişi dışında kimseyi göremiyorum. Cezaevinde yoğun tecrit altındayım" dedi. Daha sonra söz alan diğer KESK’liler de suçlamaları reddederek, polis şiddetinden şikayetçi oldu. Mahkeme başkanı gelmeyen diğer KESK’lilerin dinlenmesi için duruşmayı, 19 Eylül'e erteledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR