BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.464,04
ÖĞRETMEN

40 bin öğretmene Ağustos ataması!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014 Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Peki atamalar hangi branşlarda ağırlık kazanacak?

2014 KPSS sınavı ile 2014 Ağustos öğretmen atamaları branşlara göre kontenjan dağılımı nasıl olacak? 40 bin öğretmen ataması resmiyet kazandıktan sonra atamaların hangi branşlarda ağırlık kazanacağı merak konusu. 

Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik Öğretmenliği alacak.

Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu bölgeleri değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda atama yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR