BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

3 Ocak doğum izni son dakika haberleri

2014 yılının ilk haftasında doğum izni bekleyenlere müjde gelecek mi? İşte 3 Ocak 2014 doğum izni son dakika haberleri ve gelişmeleri. Doğum izni 2014'te kaç ay olacak?

2014 yılının ilk haftasında doğum izni bekleyenlere müjde gelecek mi? İşte 3 Ocak 2014 doğum izni son dakika haberleri ve gelişmeleri. Doğum izni 2014'te kaç ay olacak?

Doğum izni 6 aya ha çıktı ha çıkacak derken günler haftaları, haftalar ayları kovaladı ve geldik yıl sonuna... 2014 yılına girmemize sayılı günler kala doğum iznine çıkacak anneler ve doğum izni bitecek anneneler hükümetten yılbaşı hediyesi istiyor.

Doğum izni ile ilgili tüm haberkeri 'doğum izni' katagorimizden öğrenebilrisiniz...

NEDEN DOĞUM İZİN SÜRESİ ARTMIYOR?

Doğum izin süresinin netleşmemesindeki en büyük engel, uzun süren doğum izinlerinin kadın istihdamını düşüreceği düşüncesi ve işverenin kadın işçiyi hamilelik süresinden dolayı işe almayacağı...

Artan doğum izni süresinin anneleri mağdur edeceğini ve iş hayatından uzaklaştıracağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, doğum izin süresinin artmasına sıcak bakmıyor.

PEKİ HANGİ ÖNLEMLER ALINIYOR?

6 AYA KADAR ESNEK ÇALIŞMA

Pakette doğum yapan kadınlar için doğumdan önce 8 hafta olan izin süresinin toplamda 18 aya çıkarılması planlanıyor. Ayrıca pakette ücretli izni biten kadınlar ilk çocuk sonrası 6 aya kadar yarı zamanlı esnek çalışma yer alıyor. Pakette ikinci ve üçüncü çocuğu yapan anneye daha uzun esnek çalışma imkanı verileceği de konuşuluyor. Doğum yapan işçilerin de memuriyette ve askerlik hizmetinde olduğu gibi aylıklı ya da aylıksız doğum izni süresinin sonunda iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işverene bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek işe almak zorunluluğu getirilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR