BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.466,44
GÜNCEL

25 meslek kuruluşu FETÖ'den uzaklaştırıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Temmuz sonrası radyo televizyon, basım yayım, müzik gibi alanlarda faaliyet gösteren meslek birliklerini de mercek altına aldı. Bakanlık, FETÖ'ye bağlı 25 kuruluşu meslek birliklerinden uzaklaştırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen hafta FETÖ ile bağlantılı olabilecek 101 yayınevi, müzik ve film yapımcısı kuruluşun Telif Hakları Otomasyon Sistemi (TEHAKSİS) üyelikleri dondurularak işlem yapmaları engellenmiş, 31 sertifika ve 9 yapımcı belgesi iptal edilmişti. Ayrıca bu kuruluşlara ait yaklaşık 500 kayıt tescil belgesi Hazineye devredilmişti.

Bakanlık bu sefer de FETÖ ile bağlantılı meslek kuruluşları üzerinde titiz bir çalışma başlattı. Bakanlığa bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz sonrası radyo televizyon, basım yayın, müzik gibi alanlarda faaliyet gösteren meslek birliklerini de mercek altına aldı.

HAK VE ALACAKLARI BLOKE OLDU

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Bakanlık, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde kendisinin idari ve mali denetimi altında faaliyet gösteren meslek birlikleri üzerinde yaptığı çalışma sonunda ilgili kanun hükmünde kararnameler uyarınca FETÖ ile bağlantılı kuruluşların meslek birliği üyelikleri sona erdirildi, hak ve alacakları bloke edildi.

5'İ YAYIN EVİ

Bu kapsamda RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) üyesi 18 yayın kuruluşu, TBYM (Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği) üyesi 5 yayınevi, TESİYAP (Televizyon ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği) bir yapım şirketi ve MÜZİKBİR (MÜZİKBİR Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) üyesi 1 yapım şirketi olmak üzere FETÖ ile bağlantısı tespit edilen toplam 25 kuruluşun meslek birliği üyelikleri sona erdirildi, hak ve alacakları durduruldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR