BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
İŞÇİ

23 bin 4/C'li kadroya geçirilsin!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ekranlarda kozlarını paylaştı. 4/C'lilerin sorunlarına değinene Gündoğdu, 4/C'liler için kadro istedi.

Türkiye Kamu-Sen İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya televizyon ekranlarında sert sözlerle yüklendi...

"MEMURLARI SATTIN"

123 TL'ye memuru sattın. 4/C'lileri de sattın. Senin yerinde olsam Genel Başkanlıktan istifa ederim. Memuru aldatıyorsun, 4/C'lileri aldatıyorsun, akademisyenleri masada anlatmıyorsun, sonra akademisyenlerin durumu ile ilgili YÖK Başkanı ile görüşüyorsun.  Geç bunları.

Gündoğdu bu sözlere itiraz ederek, “Tutanakları var mısın ikimiz birlikte alalım” dedi. Bunun üzerine Koncuk, “Sen bu tutanağı da çarpıtırsın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı adamınız. İstediğin tutanağı yazdırırsın. İki günde memurları sattın. 123 TL'ye memuru sattın. 4/C'lileri de sattın. Senin yerinde olsam Genel Başkanlıktan istifa ederim. Memuru aldatıyorsun, 4/C'lileri aldatıyorsun, akademisyenleri masada anlatmıyorsun, sonra akademisyenlerin durumu ile ilgili YÖK Başkanı ile görüşüyorsun.  Geç bunları. 123 TL'nin altına imza attınız. 2014 yılında aile ve çocuk yardımı artmıyor, enflasyon farkı yok ama Ahmet Bey bunun altına iki günde imza atıyor. Başbakanın talimatıyla imzayı basıyorsun. Emir ve talimatla sendikacılık yapıyorsun. Memurları aldatarak bir yere varamazsın. 2015 yılında da yüzde 3+3'e imza attın. Memurlara başhekimle, genel müdürle baskı yapıyorsun” dedi.  

23 BİN 4/C'Lİ KADROYA GEÇİRİLSİN

Ahmet Gündoğdu ile tartışabiliriz ama tüm sendikalarla 4/C ile ilgili ortak mücadele vermeye hazırım. Yeter ki 23 bin 4/C'li kadroya geçirilsin. Memurların hakları için Memur-Sen ve Kesk ile her türlü eyleme varız.

Akademisyenlerimizin de mağdur olduğunu kaydeden Genel Başkan İsmail Koncuk, “Akademisyenlerin durumunun kötü olduğunu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ifade etti. Bütçe görüşmelerinde akademisyenlerin durumunu düzeltmek için önümüzde ciddi bir fırsat var. Bu noktada grup başkanlıklarını ziyaret edeceğiz, eylem de yapacağız” diye konuştu.

Genel Başkan İsmail Koncuk, Memur-Sen ve tüm sendikalarla 4/C'lilerin kadroya alınması ve memurların hakları için eylem yapabileceklerini de kaydetti. Koncuk şöyle konuştu: “Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda umut ediyorum 4/C'lilerle ilgili olumlu karar çıkar. Ahmet Gündoğdu ile tartışabiliriz ama tüm sendikalarla 4/C ile ilgili ortak mücadele vermeye hazırım. Yeter ki 23 bin 4/C'li kadroya geçirilsin. Memurların hakları için Memur-Sen ile de Kesk ile de her türlü eyleme varız.”

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR