BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

2016 yılı doğum izni kaç gün?

Çalışan annelerin ve babaların merakla beklediği 2016 yılı doğum izni belli oldu. Peki 2016 yılında anneler kaç gün doğum izni hakkını kullanabilecek? İşte detaylar...

Doğum izni 2016 yılında değişti. Anneler için oldukça önemli olan doğum izni 2016 yılında yeniden düzenlendi. Peki doğum izni kaç gün oldu. Detaylar memurhaber.com'da.

Yenilenen uygulamalarda doğum parası ile birlikte doğum izni de geldi. Çalışan ve doğum yapan memur anneler için çalışma koşulları yeniden düzenlendi. Doğum izni kaç gün sorusu da bu yüzden merak ediliyordu. Doğum yapan anneler, ilk çocukta iki, ikinci çocukta dördüncü, üçüncü çocukta altı ay olmak üzere yarım çalışma ödeneği de verilecek.

DOĞUM İZNİ KAÇ GÜN OLDU?

Çalışan annenler maaşının yarısını iş yerinden, yarısını da İş-kur'dan alacak. Doğum izni süresi kamu görevlileri ve memurlar için altı ay süre olarak kullanabilecek. Doğum izni kaç gün diye merak edenler için sadece beş gün ile sınırlı olmadığını belirtebiliriz, anneler dışında babalar da beş gün doğum izni kullanabilecek. Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu konuya ilişkin şunları söyledi: Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu evlat edinen memur çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren 8 hafta izin kullanılabilecek. Ayrıca bunlara istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilecek. Doğum yapan memur doğum sonrası analık izin süresi sonunda yarım gün çalışabilecek. Bu sayede Memur-Sen olarak gündeme taşıdığımız taleplerimizden biri daha hayata geçecek.

DOĞUM PARASI NE KADAR OLDU?

Doğum parası hem devletin aileye hediye olarak hem de çocuklarına güzel bir gelecek sağlamak adına verdiği paradır. Almak için şartlar ise şöyle; ilk olarak resmi kurumlara başvurmanız gerekiyor Vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne giderek ya da ücretsiz (Sosyal Yardım Hattı 144) veya (183) numaralı telefonları arayarak da çocuk yardım parası başvurusunda bulunabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR