BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

2016 TEOG sınavı ne zaman?

2016 TEOG sınav tarihi belli oldu, 2016 MEB TEOG 2. dönem sınav tarihi ne zaman ve TEOG konuları ile soru dağılımı memurhaber.com'da.

TEOG sınavı için geri sayım başladı. Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin girecek oldukları Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavı (TEOG) sınavı için az bir süre kaldı. 2016 TEOG sınavı ne zaman? İşte TEOG hakkında bütün ayrıntılar...

27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan sınav öğrencilerin eğitim görecekleri liseyi tercih etmelerinden etkili rol oynayacak. Yıl içerisinde iki dönem halinde yapılan sınavın 1. cisi Kasım ayında gerçekleşmişti.

TEOG 2.DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

Ocak ayında açıklanan sonuçlardan hemen ardından öğrencileri yeniden hummalı bir çalışma bekledi. Peki, TEOG 2. Dönem sınavı ne zaman yapılacak? Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin girdikleri 2016 TEOG sınavının 2. si 27 ve 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TEOG 2. dönem sınav tarihi, MEB 2015-2016 sınav takvimine göre, 2016 TEOG İkinci dönem ortak sınavları, 27 ve 28 Nisan'da yapılacak. Herhangi bir mazretten dolayı sınava giremeyen öğrenciler için mazartlerini önceden bildirmek şartı ile yapılacak olan Mazeret sınav tarihi ise, 14 ve 15 Mayıs 2016 olacak. TEOG 2. Dönem sınav sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanacak. TEOG 2. Dönem konuları ve soru dağılımı nasıl olacak? detaylar haberin ayrıntılarında ve ajanshaber.com da.

TEOG 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

TEOG 2. dönem sınav tarihi yaklaşıyor. Temel Eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı 1. Dönem sonuçlarının açıklanmasından sonra ikinci dönem sınavı için kolları sıvayan öğrenciler için sınava az bir zaman kaldı. 27- 28 Nisan'da yapılacak olan sınavın TEOG 2. dönem mazeret sınavı ise, 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. TEOG 2. Dönem sınav tarihi ve sınav konularını harin ayrıntılarında.

TEOG 2. DÖNEM SINAVI VE KONULARI AÇIKLANDI!

TEOG sınavlarına giren milyonlarca öğrenci 1. Dönem sınavının hemen sonrasında 2015-2016 TEOG sınav konuları nelerdir soru dağılımı nasıl olacak? Merak ediyorlar. MEB, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG 2. Dönem sınavı 27 ve 28 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. 8.Sınıf öğretmenlerinin 2015 2016 yıllık planları hazırlarken bu çizelgeleri dikkate almaları gerekiyor.

1. Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından “Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav”ın yapılacağı tarihe kadar olan ünite/konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır. 2. İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından “İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav”ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm ünite/konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır.

3. ”Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav”ın ve “İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav"ların yapılış tarihi itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu, kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacaktır. 4. Çizelgelerde “birinci dönem merkezi sistem ortak sınav” ve “ikinci dönem merkezi sistem ortak sınav” dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler öneri niteliğinde olup öğretmenler bu sınavları belirleyecekleri bir tarihte de yapabileceklerdir.

TEOG SINAVINDA DERSLERİN AĞIRLIKLARI NE KADAR?

Türkçe 4,

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2.

Matematik 4,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2,

Yabancı Dil 2.

Fen ve Teknoloji 4,

TEOG 2. DÖNEM SINAVI KONULARI SORU DAĞILIMI

TEOG 1. ve 2. dönem sınavları için konuları soru dağılımı MEB tarafından erişime açıldı. 8. Sınıflar için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde (TEOG), dierğ bir değişle Merkezi Sistem Ortak Sınavda hangi derslerden hangi konuların çıkacağına dair derslerin çalışma takvimine göre dağılım çizelgesi TEOG birinci dönem sınavı öncesi yayınlandı.Buna göre;

Ortaokulların 8’inci sınıflarında 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde; Bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı merkezi sistem ortak sınav şeklinde uygulanacaktır.

Merkezi sistem ortak sınavların yapılacağın tarihe kadar öğretim programlarının işlenişinde Türkiye geneli birlik sağlamak amacıyla 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına mahsus olmak üzere çalışma takvimine göre konu/kazanımların dağılımını gösteren çizelgeler hazırlanmıştır. Merkezi sistem ortak sınavlarda kapsam ve birlikteliğin sağlanması açısından öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında bu çizelgelerin dikkate alınması önem arz etmektedir.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınav 2015 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavı ise 2016 yılı Nisan ayının son haftasında yapılacaktır. Sınavların kesin tarihleri daha sonra açıklanacak bir kılavuzla belirtilecektir.

ÖĞRETMENLER BU HAZIRLANIRKEN BU PROGRAMLARI TAKİP ETMELİ

8.Sınıf öğretmenlerinin 2015 2016 yıllık planları hazırlarken bu çizelgeleri dikkate almaları gerekiyor.

1. Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından “BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar olan ünite/konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır.

2. İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından “İKİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm ünite/konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır.

3. ”BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın ve “İKİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ların yapılış tarihi itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu,kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacaktır.

4. Çizelgelerde “birinci dönem merkezi sistem ortak sınav” ve “ikinci dönem merkezi sistem ortak sınav” dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler öneri niteliğinde olup öğretmenler bu sınavları belirleyecekleri bir tarihte de yapabileceklerdir.

TEOG ORTAK SINAVLARIN YAPILACAĞI DERSLER

Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacaktır.

TEOG MEB 2016 SINAV TAKVİMİ

2015 2016 1. Dönem merkezi ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak. Bu yapılan 1. Dönem TEOG sonuçları e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden ocak ayının ilk haftasında açıklanacak. Öğrenciler TEOG puanlarını bu sayfadan öğrenebilirler.Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihleri internet sitesinden duyurdu. TEOG sınavları geçen sene olduğu gibi perşembe cuma değil, çarşamba perşembe günleri yapılacak. Buna göre, birinci dönem TEOG ortak sınavları 25-26 Kasım 2015’te yapılacak. mazeret sınavları ise, 12-13 Aralık 2015’te olacak. İkinci dönem TEOG ortak sınavları için belirlenen tarih ise, 27-28 Nisan 2016. Bu sınavın mazereti de, 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek. Her bir ders yazılısı saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda tamamlanacak.

SINAV KAYGISI İLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI NELERDİR?

Düşünce ve inançları sorgulamak, nefes alma egzersizleri, gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmaya değil kabul etmeye ve tanımaya çalışmak, düşünceleri durdurma tekniği, dikkatini başka noktalara odaklama tekniği kullanılabilecek başa çıkma yollarıdır. Bunun dışında düşünceleri durdurma, dikkati başka noktalara odaklama yöntemleri ile sınav kaygısıyla başa çıkılabilir.

Sınav kaygısı duyan birinin düşüncelerini değiştirmesi gerekir. Bu düşünceler şöyle sıralanabilir; hayatta başarılı ve mutlu olabilmek için sınavı kazanmaktan başka yol yoktur, mutlaka kazanmalıyım, kazanmazsam kimsenin yüzüne bakamam, sınav benim kim olduğumu gösterir, yetersizim, hiçbir şey yapamayacağım gibi düşünceler, değişmesi amaçlanan başlıca inançlardır.

Sınav öncesi de sınava karşı duyulan kaygı ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Sın öncesinde çalışma alışkanlıklarını ve sınava ilişkin tutumları gözden geçirerek yeni bir zihinsel yapılanma yaratmaya çalışmak gerekir. Zaman iyi kullanılmalıdır. Beslenme ve uykuya dikkat edilmelidir. Sınava yönelik çalışmaları son güne veya son geceye bırakmamak önemlidir. Uygun yöntemlerle kaygının azaltılmasını sağlamak gerekir.

Sınav sırasında da kaygının önüne geçmek için çalışmalar yapılabilir. Sınav sırasında heyecana kapılma yerine düşüncelerde değişme ile kaygı engellenebilir. Olumsuz düşüncelere karşı alternatif açıklamalar getirme, kontrolün kendisinde olduğunu hatırlatma, yanıtlayabilecek sorulardan başlama, kaygıyı azaltmaya yönelik teknikler kullanma (hızlı gevşeme, dikkat artırma teknikleri, kontrollü nefes alıştırması) sınav esnasında yapılabilecek bazı çalışmalardır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR