BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
KPSS

2016 KPSS başvurusu son 2 gün!

'KPSS 2016'ya başvuru nasıl yapılır, hangi bankaya ödemeye yapılacak?' sorusu yanıt buldu. KPSS 2016 başvuruları için son 2 günlük viraja girildi. 09 Ağustos'ta başlayan başvurular 24 Ağustos'ta sona erecek. İşte detaylar...

2016 KPSS'ye nasıl başvuru yapılacak, adaylar hangi bankalara ödeme yapacak, ziraat bankası, halkbank, akbank hangi bankalarda ödeme yapılıyor? Detaylar memurhaber.com'da.

2016 KPSS başvuruda zaman azalmakta. Son iki güne girilirken, ÖSYM merkezine gitmeden internet üzerinden başvuru ve ücret ödenebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken hususlar, ücreti nereye ödeneceğine dair bilgi haberimizde.

Başvuru tarihi ayın 24'ünde bitecek olan başvurularda zaman yavaş yavaş azalırken, ücret ödeme tarihi ise 25 Ağustos 2016 olarak belirlendi. Son hafta kapsamında ücretlerin nasıl ödeneceği, aşağıda kapsamlı bir şekilde dile getirilmiştir. Başvuru tarihi 09 Ağustos 2016 tarihinde başlayıp 24 Ağustos 2016 tarihinde sonra ediyor. Ödemeler ise ÖSYM'nin kendi sitesi içerisinden yapılabilir ve son ödeme tarihi ise 25 Ağustos 2016 saat 23:59'a kadar sürecektir. Bu süreden sonra herhangi bir ödeme işlemi geçerli olmayacak.

KPSS 2016 SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar KPSS başvuruları için ilk olarak internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bir diğer yöntem ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav kayıt bürolarına giderek başvuru işlemlerini başlatmak da mümkün. Ancak hem internet sitesi üzerinden hem de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav kayıt büroları üzerinden yapılmış olan başvuruların hemen ardından adayların başvuruya dair ödenmesi gereken ücretleri yatırmaları gerekiyor. KPSS adayları başvuru ücretlerini en geç 25 Ağustos 2016 tarihinin mesai sonuna kadar bankaya yatırmaları gerekiyor. Aynı zamanda KPSS başvuruları ücretleri ilgili bankalara kredi kartı ile ya da banka kartı ile yatırılabiliyor. KPSS ortaöğretim/ ön lisans başvuru ücreti bu yıl 55 TL olarak belirlendi.

KPSS BAŞVURUSUNDA NELER GEREKİYOR?

Ön lisans mezunu ve orta öğretim mezunu adayların KPSS başvuruları yapmak için izleyecekleri süreçte ÖSYM tarafından yapılacak tüm duyuruları dikkatle incelemeleri ve buna göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu önemli noktalardan bir tanesi de fotoğraf konusudur. KPSS başvuruları sürecini gerçekleştirmek isteyen her adayın sınava başvurabilmek için ÖSYM’nin sisteminde bir adet fotoğraflarının bulunması gerekmektedir. Fotoğrafın en önemli özelliği ise 4 yıldan daha eski olmamalarıdır. Şayet ÖSYM sisteminde 4 yıldan daha yeni bir fotoğrafını bulunmuyor ise ya da sistemde hiçbir şekilde bir fotoğrafınız bulunmuyor ise bir Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav başvuru bürosuna giderek ilgili sisteme güncel fotoğrafınızı eklettirmeniz gerekmektedir. Başvuru işlemleri bu sürecin ardından çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Şayet son birkaç yıl içinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmiş olan bir sınava girdiyseniz sistem içerisinde fotoğrafınız güncel bir şekilde bulunacaktır ve bu sayede rahatlıkla KPSS başvuruları işleminizi hemen gerçekleştirebilirsiniz.

KPSS BAŞVURULARI HANGİ BANKADAN YAPILIYOR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/).

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR