BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
GÜNCEL

2016 ehliyet için hangi evraklar gerekli?

İçişleri Bakanlığı tarafından Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016’dan itibaren değiştirilmeye başlandı.

2016 yılı ehliyet alımı değişti. Yeni ehliyetler nasıl alınacak? Yeni ehliyetler için hangi evraklar gerekli? Ehliyet için sağlık raporu ne kadar oldu? Detaylar memurhaber.com'da!

Yeni yılla birlikte yeni uygulamalar da devreye girmeye başladı. Bunlardan biri de ehliyetler oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016’dan itibaren değiştirilmeye başlandı.

YENİ EHLİYET ALABİLMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?
 
Eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, sürücü sağlık raporu, 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz, 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf), kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPOR ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Sağlık Bakanlığı, sürücü belgesi için istenilen 'sağlık raporuna' ilişkin yayınlanan haberlerde kamuoyunu yanlış bilgilendiren ifadelerin yer alması gerekçesiyle konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Sağlık muayenesi yapılmak üzere sağlık kuruluşlarına sevk edilenler için uygulanacak ücret tarifesiyse şöyle açıklandı: "Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Bu aşamada sağlık kuruluşunun basamağına göre aşağıdaki ücret tarifesi uygulanır. Tek Hekim Sağlık Raporu: (5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul) Devlet hastaneleri 50 TL, Üniversite hastaneleri ve eğitim Araştırma Hastaneleri 75 TL; Sağlık Kurulu Raporu Devlet hastaneleri, 200 TL; Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 300 TL"

 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR