BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
ÖĞRETMEN

2014'te YGS kalkıyor mu?

Anadolu Ajansı "Editör Masası" toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversite heyecanı ile yanıp tutuşan binlerce öğrenciyi ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dinçer,üniversite sınavının geçen yıllarda olduğu gibi devam edeceğinifakat 2014'te yeni bir sistemin geleceğini belirtti.

Aynı zamanda Dinçer, “TOEFL’daki gibi çocuk kendini hazır hissettiğinde birden fazla yapılan sınav için randevu alarak giriş yapacak” dedi.

YGS YILDA BİRKAÇ KEZ YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen atamaları ile üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılda bir kez yapılan sınavın toplumda büyük bir baskı oluşturduğunu belirten Dinçer, YGS’yi yılda birdençok kez yaparak çocuklarımıza hayatın bir tek imtihana bağlı olmadığını anlatacağız.

TOEFL’da (Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) olduğu gibi çocuk kendini hazır hissettiğinde yılda birden çok kez yapılan sınavlar için randevu alarak giriş yapacak ve hangisinde daha başarılıysa onu kullanabilecek” dedi.

SİSTEM NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Yükseköğretime giriş sistemine ilişkin olarak YÖK, ÖSYM ve TÜBİTAK ile görüştüklerini belirten Dinçer, “Kavramsal olarak şunu ayırt etmekte fayda var; biz üniversiteye giriş sistemini henüz değiştirmiyoruz. Bu sistemi koruyoruz ancak sınavı birden çok tekrarlayacağız. Buna ne gerek var? Bu, uzun vadede sistemin değişmesinin de altyapısını oluşturacak” dedi.


SINAVLAR İÇİN RANDEVU ALINACAK

Bakan Dinçer, konuya ilişkini şleyişi şöyle anlattı: “Yani YGS’yi yılda birden çok kez yaparak çocuklarımıza hayatın bir tek imtihana bağlı olmadığını anlatacağız.

TOEFL’da olduğu gibi çocuk kendini hazır hissettiğinde yılda birden çok kez yapılan sınavlar için randevu alarak giriş yapacak ve hangisinde daha başarılıysa onu kullanabilecek. Yaptığımız şey bu. Bu bir sistem değişikliği değil. Üniversiteye girişte merkezi sınav sistemini değiştirirseniz o sistemi değiştirmiş olursunuz.


DERSHANELERE İHTİYAÇ AZALDI MI?

Dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmaların geldiği nokta hakkında Bakan Dinçer, ‘’Dershanelerin kapatılması sadece hukuki bir mesele değil’’ diye konuştu. Konunun aynı zamanda sosyal ve ekonomik birmesele de olduğunu belirten Dinçer şunları söyledi: “Siz Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitiminizi iyileştirirseniz dershanelere ihtiyacınız azalır."dedi.

KESİN TAKVİM BELLİ Mİ?

Bakanlık olarak hiçbir kararı tek bir faktöre dayalı olarak vermediklerini vurgulayan Bakan Dinçer, dershanelerin kapatılmasına yönelik kesin takvimin sorulması üzerine, ‘’SBS ile dershanelerle ve lise çeşitliliğiyle ilgili kararları 2013 yılı içinde vereceğiz. Muhtemeldir ki, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu konudaki birçok stratejimizi de uygulamaya koyabiliriz’’ yanıtını verdi.

NEDEN KÜRTÇE AZ SEÇİLDİ?

Bakan Dinçer, 593 bin öğrencinin matematik uygulamaları, 495 bin öğrencinin yabancı dil ve 479 bin öğrencinin de Kuran-ı Kerim derslerini seçtiğini bildirdi. Dinçer, ‘’Ben Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinin daha fazla seçileceğini, Kürtçe dersinin daha fazla ilgi göreceğini tahmin ediyordum’’ diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR