BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

2014 PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) Pazar günü

2014 PYBS sonuçları 21 Temmuz’da açıklanacaktır. MEB, her yıl belli sayıda öğrenciye burs verdiği için sıralama en yüksek puandan, aşağıya doğru sıralanmaktadır. Eğitim yazarımız Ekrem Aytar PYBS sürecini kaleme aldı.

MEMURLAR- Herkes şikayet etse de günümüz ekonomik şartları eskiye oranla bir nebze iyileşme göstermektedir. Geçmiş dönem eğitim imkânları ile günümüz eğitim imkânları arasında da dağlar kadar fark vardır. Çok eskiye gitmeye gerek yok; 1970’lerin ortasında ilkokula başlayan bu satırların sahibinin dönemi ile bu günü karşılaştırsak bizlere hemen hemen bu konuda bir fikir verir. Tüm ilkokul öğrencileri hepimiz siyah önlük giyer, saman kağıt defterlere yazı yazardık. Saman kağıt defterlere yanlış yazdığımızda silgi ile düzeltmek istediğimizde hoş bir manzara olmazdı. Bu nedenle saman kağıt defter yerine birinci hamur, beyaz kağıt defterlerden isterdik. İşte o zaman annem alırdı sazı eline. “Bizim zamanımızda böyle defterler olsa biz havalara uçardık. Biz çimento kağıtlarını düzeltir, onlara yazmaya çalışırdık.” tabi onların dönemi bize göre çok daha fazla yoklukların olduğu bir dönem.

Şimdi ise çok şükür eğitimde yoklukları değil; içerikteki eksiklikleri, nasıl daha ileri bir eğitim yapabileceğimizi, seçmeli dersleri… konuşuyoruz. Eğitimin sorunları tabiî ki sıfır noktasında çözülmüş değildir, fakat bir hayli mesafe katettiğimiz de aşikârdır.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR