BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
GÜNCEL

2014-Adalet Bakanlığı lojman başvuru duyurusu yayınlandı!

2014-Adalet Bakanlığı lojman başvuru duyurusu bugün yayınlandı! İşte 2014-Adalet Bakanlığı lojman başvuru formunu aşağıdan indirebilirsiniz.

T.C.
ADALET BAKANLIĞI
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

Sayı : 22225692-592/6437 31/12/2013
Konu : 2014 Lojman Başvurusu

GENEL SEKRETERLİĞİNE GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞKANLIĞINA BAŞSAVCILIĞINA

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

Başkanlığımızca yürütülen lojman tahsis işlemleriyle ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 14. maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği'nin 11. maddesi uyannca kendisine konut tahsis edilmesini isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetveli düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu doğrultuda;

1- Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin, www.imid.adalet.gov.tr/ diger/formlar.html adresinde yayımlanan Lojman Talep Formunu eksiksiz ve doğru düzenleyerek; hakim-savcı sınıfının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği'nde Açık ve Gizli Sicil Bürosuna, diğer adalet personelinin ise Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil ve Gizli Sicil Bürolarına onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonu'na sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2014 günü mesai bitiminden önce Başkanlığımızda olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

2- Lojman talep edenlerin, aylık ve özlük hakları ile ilgili gelirleri hariç olmak üzere, varsa kendisinin, eşinin ve kanunen bakmakla mükellef olup konutta birlikte oturacağı diğer aile fertlerinin gelirlerine ilişkin bordro vb. belgeleri talep formuna eklemeleri gerekmektedir. Eşi veya aile fertlerinden birinin geliri olup başvuru formuna ilgili gelir belgesini eklemeyenlerin lojman tahsis talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Halen lojmanda oturan hakim ve Cumhuriyet savcılarının yer değişikliği talepleri için ayrı bir liste düzenlenmeyecektir. Ancak 1. Ve 2. maddede açıklanan şekilde Lojman Talep Formu düzenleyerek süresinde başvurmaları halinde genel puan sıra cetveline dahil edilerek değerlendirilecektir.

4- Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 15. Maddesi uyannca lojman başvurusunda bulunanların şahsi ve mali durumlarında lojman puanlarını etkileyecek bir değişiklik olduğunda 1 ay içerisinde bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Bu durumda ilgililerin puan ve sıraları yeniden değerlendirilecektir.

5- Mevcut lojman sayısının yetersiz olması nedeniyle daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Bakanlık merkez teşkilatında görevli adalet personeli ile HSYK Genel Sekreterliği'nde görevli personel lojman başvurusunda bulunabilecektir.

6- Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 9/4. Maddesi uyarınca; daha önce 5 yıl veya daha fazla süreyle lojmanda oturan adalet personelinin talepleri, diğer talepler karşılanmadıkça değerlendirmeye alınmayacaktır. Evlenmeden önce veya sonra eşlerden biri daha önce lojmanda oturmuş ise diğer eş de lojmanda oturmuş sayılacaktır. Adalet personelimize sıra tahsis cetveli doğrultusunda lojman tahsis edildiğinden değişiklik talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Keyfiyetin ilgililere imza karşılığında tebliğ edilmesini arz/rica ederim.

Ayhan CÜREBAL
Hakim Bakan a. Başkan

LOJMAN BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN!

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR