BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

2013 PYBS yerleştirme kılavuzu 22 Temmuz'da

2013 PYBS sonuçları açıklamdı ama öğrenciler hala nereye yerleştiğini bilmiyor. MEB PYBS yerleştirme kılavuzunu 22 Temmuz tarihinde yayımlayacak. Böylece adaylar sonuçlarını rahatça öğrenecek.

MEMURHABER.COM/ ÖZEL İÇERİK- Daha önceki yıllarda PYBS’na giren öğrenciler sınav sonuç belgesinde sınava müracaat ederken yaptıkları tercihlere göre ‘Bursluluk hakkı kazandınız-Kazanamadınız’ veya ‘Yatılılık hakkı kazandınız-Kazanamadınız’ ibarelerini görüyorlardı. Bu yıl PYBS’na giren öğrenciler de sınav müracaatı esnasında bursluluk veya yatılılık tercihlerinde bulundular. Fakat bu yılki sınav sonuç belgelerinde Kazandınız-Kazanamadınız ibareleri yer almıyordu. MEB “Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu” ile yatılı-pansiyonlu okulların listesinin 22 Temmuz tarihinde açıklanacağını ilân etti.

PYBS’na giren 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencileri sınav sonuç belgelerini okudukları okul yönetiminden alacaklar. Çünkü bu sınav sonuç belgesinde tercih döneminde öğrenciye gerekli olan güvenlik kayıt numarası yer almakta. Öğrenci velisi ile birlikte MEB’in internet sitesinden bu güvenlik kayıt numarası ile birlikte yerleştirme işlemleri için 22 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında elektronik olarak müracaat edecektir. Müracaatı kendi yapamayan öğrenci ve velisi okul yönetimleri aracılığı ile okulunda da elektronik müracaatta bulunabilecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR