BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

2013 DGS bugün tamamlandı!

2013-DGS, bugün sona erdi. DGS her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen, meslek yüksek okulu ve açık öğretim ön lisans programını bitirmiş olan öğrencilerin lisans programına geçmelerini sağlayan bir sınavdır.

2013-DGS, 21 Temmuz 2013 tarihinde yani bugün yapıldı.

DGS Sınavı her yıl ÖSYM tarafından yapılan, meslek yüksek okulu ve açık öğretim ön lisans programını bitirmiş olan öğrencilerin lisans programına geçmelerini sağlayan bir sınavdır.

Sınavda 80 adet Türkçe ve 80 adet de Matematik sorusu sorulmaktadır. ÖSYM’nin bu sorular için öğrencilere tanıdığı süre ise 180 dakikadır.

DGS Sınavı ile bölüm değiştirebilmek için okuduğunuz bölüm ile geçeceğiniz bölümün ÖSYM tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Örneğin, Elektronik Bölümünde okuyan bir öğrenci Elektrik – Elektronik Bölümüne, İnşaat Bölümünde okuyan bir öğrencide İnşaat Mühendisliği Bölümüne geçebilmektedir. Bunun gibi daha birçok örnek verilebilir. Ayrıca ÖSYM bu bölümlere geçebilecek öğrenci kontenjanlarını da belirlediği için seçimlerinizi bu kontenjanlara göre yapmanız gerekecektir.

DGS Sınavı sonucuna göre seçeceğiniz üniversitenin taban puanlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. 2012 yılındaki DGS Sınavı taban puanları için; 2012 DGS SINAVI TABAN PUANLARI

DGS Sınavı meslek yüksekokullarında ve açık öğretim ön lisans programlarında okuyan her öğrenci için oldukça önemlidir. Zamanında ders çalışamayıp istedikleri lisans programlarına yerleşemeyen öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği DGS Sınavı sayesinde bu şansı tekrar elde edebilmektedirler. Öğrencilerin bu bölümlerden istedikleri lisans programlarına geçmeleri için dikkat etmeleri gereken birçok husus bulunmaktadır. İlk önce ÖSYM’nin belirlediği kriterlere uymaları gerekmektedir. Daha sonra ise sınav sonucuna göre üniversitenin belirlediği kriterlere uymaları gerekmektedir. Sınavda başarılı olup bir lisans programına girmeye hak kazanan öğrencilerin yine dikkat etmeleri gereken noktalar bulunmaktadır. İlk önce kazandıkları üniversitenin kayıt için istedikleri kriterleri sağlamaları gerekmektedir. Daha sonra ise gerekli evraklarla üniversitenin öğrenci işlerine başvuru yaparak kayıt işlemini yerine getirmelidirler. Kayıt işlemleri bittikten sonra ise ders seçimleri konusu gelmektedir.

Öğrenciler daha önce eğitim gördükleri üniversitelerdeki başarılı olmuş derslerinden muaf tutulacaklardır. Ama bunun için ilk önce alınan ders ile kazanılan bölüm arasındaki dersler incelenecek ve herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değilse bu dersleri geçmiş sayılacaklardır. Bu derslerin dışında üniversitenin vermiş olduğu ancak alınmayan dersler varsa ilk sınıftan olmak üzere bu dersler alınarak eğitim – öğretim başlayacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR