BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
GÜNCEL

20 yıl sonra gelen mutluluk! Vali bile gözyaşlarını tutamadı

Aksaray'da 2 kardeş arasındaki husumet, Vali Hamza Aydoğdu ile kanaat önderlerinin girişimleriyle sona erdi. Fehmi ve Kazım Yıldız'ın iddialarını dinleyen Aydoğdu, çözüm üreterek kardeşlerin barışmasını sağladı. Aydoğdu, kardeşlerin birbirine sarılmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, babalarından kalan arazinin paylaşımında anlaşmazlık yaşadıkları için 20 yıldır küs olan Fehmi (66) ve Kazım Yıldız (56) kardeşler ile ailelerini bir araya getirip barıştırdı.

İncesu köyü Hüyük yaylasında oturan Fehmi Yıldız ve kardeşi Kazım Yıldız, 20 yıl önce vefat eden babalarından miras kalan arazi nedeniyle küstü.

Zaman zaman tartışma yaşayan kardeşler ve aileleri, ramazan ayında taşlı sopalı kavga etti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu bu olayın ardından çarşamba günü, beraberindeki heyetle iki kardeşin yaşadığı yaylaya gitti.

İki kardeş ve aile fertlerini bir araya getiren Vali Aydoğdu, 20 yıllık küslüğün sona ermesi için ilk etapta arazilerini karşılıklı olarak değiştirmelerini, ardından da yapılacak kadastro ölçümlerinden sonra paylaştırılması önerisinde bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren görüşme sonucu aileler, Vali Aydoğdu'nun teklifini kabul edip, barıştı.

Fehmi ve Kazım Yıldız'ın iddialarını dinleyen Aydoğdu, çözüm üreterek kardeşlerin barışmasını sağladı. Aydoğdu, kardeşlerin birbirine sarılmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Kendisini kırmayarak 20 yıl süren küslüğü bitiren Yıldız kardeşlere teşekkür eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Her iki kardeşin çocukları, tartışma ve yaşanan kavgalardan dolayı tedirgindi. İki kardeşin barışmasına vesile olduğumuz için çok mutlu olduk.

Kardeşlere ve ailelerine mutluluklar diliyorum. Barış yemeğimizi yedik. Önceden olan tüm olayların üzerine çizgi çektiler. İnşallah bir daha olumsuz bir şey duymayız.

Bu kadar uzun sürede, bir facia, yıkım ve trajedi yaşanmamasının tek sebebi, ikinci ve üçüncü kuşak gençlerin okumuş ve eğitimli olması. Sağlanan barış ile aileler huzur içinde yaşayacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR