BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
GÜNCEL

20 bin polis oy kullanamayacak mı?

Seçim güvenliği gerekçesiyle 3 ay süreyle Doğu ve Güneydoğu'da görevlendirilen polisler oy kullanamayacak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin güvenliği için 20 bin polisi, geçici görevle batı illerinden doğuya gönderdi.

Seçim sonuna kadar 18 farklı ilde kalacak polisler, 15 Mart’ta işbaşı yaptı.

Polisler 3 ay süreyle Adana, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır,Erzurum, Iğdır, Hakkâri, Mersin, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da görev yapacak.

20 BİN POLİS OY KULLANAMAYACAK MI?

Seçim güvenliği için gönderilen polislerin yiyecek ve konaklama sorunu yaşadıkları ve bu nedenle isyan ettikleri önceki günlerde medyaya yansımıştı.

Şimdi o polisleri bir sorun daha bekliyor.

Seçim güvenliği gerekçesiyle zorunlu olarak görevlendirilen polisler oy kullanamayacak mı?

İddialara göre polislerin görevlendirildikleri yerlerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği yapmaları gerekiyor. Ancak adres değişikliği yaptıkları takdirde de bu sefer de mevzuat gereği harcırah alamama durumu ile karşı karşıya oldukları ortaya çıktı.

Yani o polisler zaten sıkıntı yaşadıkları yiyecek ve konaklama sorunu dışında harcırah ve oy kullanamama tehlikesi ile karşı karşıya...

Ya adres değişikliği yapıp oylarını kullanabilecekler ya da harcırah almak için oy kullanma haklarından feragat edecekler...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR