BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

2 milyon emekliye yılbaşı piyangosu!

yaklaşık 2 milyon emeklinin sabırsızlıkla beklediği intibak zammı için geri sayım başladı... Maaşı eksik hesaplanan emeklilere 22 bin lirayı bulan para ödenecek

Yaklaşık 2 milyon emekli, Ocak 2013'te 10 lira ile 322 lira arasında intibak zammı alacak. Emekliler bu zammın heyecanını yaşarken; 2 bin 500 kişiye de toplu para piyangosu vurdu.

MAAŞI EKSİK HESAPLANANLAR NE YAPACAK?

İntibak çalışmaları sırasında 2 bin 500 emeklinin maaşının eksik hesaplanmış olduğu belirlendi. Bu kişilere, 22 bin liraya varan toplu ödeme yapılıyor. Ödemeler devam ediyor. Eksik maaş aldığı belirlenip, toplu para alacak emekliler mektupla bilgilendiriliyor. Eline mektup ulaşmayanlar da hesaplarına para yatınca durumu anlıyor.

EMEKLİDEN GERİ ÖDEME İSTENMEYECEK

Ayrıca intibak çalışmaları sırasında yaklaşık 3 bin 500 emeklinin de maaşının fazla hesaplandığı ortaya çıktı. Bu kişiler de Ocak'tan itibaren gerçek maaşlarını almaya başlayacak. Yıllardır fazla maaş alan emeklilerden, geri dönük ödeme ise istenmeyecek. İntibak zammı için çalışmalar sürerken, uzmanlar şu uyarılarda bulunuyor: "İntibak düzenlemesi zammı içeriyor. 2 milyona yakın emekli intibak zammı alacak. Toplu para ödemesi olmayacak. Geriye dönük bir ödeme yapılmayacak. Toplu para, sadece maaşı eksik hesaplandığı belirlenen 2 bin 500 emekliye veriliyor."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR