BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,51
İŞÇİ

18 hafta doğum iznine istihdam engeli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 18 haftaya çıkarılması düşünülen doğum izni ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Şahin 18 hafta doğum izninin kadın istihdamına engel olacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın vekillerin başörtüsüyle Meclis'e girmelerini değerlendirdi.

Doğum izni ile ilgili tüm haberleri 'doğum izni' katagorimizden okuyabilirsiniz...

PAKET GÜNDEMDE

Kreş­ler yay­gın­la­şa­cak, es­nek ça­lış­ma, ça­lış­ma ha­ya­tı­na gi­re­cek. Çok geç yaş­ta ev­li­lik­ler be­ra­be­rin­de da­ha geç do­ğum­la­ra se­bep olu­yor. Çift­le­rin is­te­dik­le­ri sa­yı­da ço­cuk yap­ma­la­rı­na za­man kal­mı­yor. 26 yaş ci­va­rın­da ev­li­li­ğin doğ­ru ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. Mo­bil­ya, be­yaz eş­ya gi­bi ge­rek­li eş­ya­la­rı­nı ala­ma­dı­ğı, ma­li im­kân­la­rı el­ver­me­di­ği için ev­len­me­ye ka­rar ver­miş ama ev­le­ne­me­yen çift­ler var­sa, on­la­ra fa­iz­siz kre­di ve­re­ce­ğiz. Do­ğum iz­ni, süt iz­ni, kreş, es­nek ça­lış­ma, sos­yal des­tek me­ka­niz­ma­la­rıy­la il­gi­li dü­zen­le­me­ler ya­pı­yo­ruz.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE KOLAYLIK

Pa­ra ver­me­ye­ce­ğiz, al­ter­na­tif­ler su­na­ca­ğız, ai­le ve iş ya­şan­tı­sı­nı uyum­laş­tır­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Ço­cuk sa­hi­bi ol­mak is­te­yen­le­rin ya­şa­mı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak ted­bir­ler ala­ca­ğız.

DOĞUM İZİN SÜRESİ NETLEŞTİ Mİ?

AB or­ta­la­ma­sı­nı baz alı­yo­ruz. Şu an 16 haf­ta, is­tih­dam­da ka­dı­nın ge­ri­ye git­me­me­si için 17-18 haf­ta­ya çı­kar­ta­bi­li­yo­ruz. Es­nek ça­lış­may­la ara­da­ki far­kı to­le­re ede­ce­ğiz.

ERKEKLERDE DOĞUM İZNİ KAÇ GÜN OLDU?

Şu an iş­çi ba­ba­lar ala­mı­yor, me­mur ba­ba­lar do­ğum iz­ni alı­yor. Ar­tık iş­çi ba­ba­lar da 10 gün do­ğum iz­ni ala­bi­le­cek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR