BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53
İŞÇİ

150 bin sözleşmeli bu yasayı bekliyor

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul Kamu Personel Danışma Kurulunda (KPDK) daha önce ele alınmış karar gereğince, disiplin affı ve bir derecenin önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması gerektiğini belirtti.

Dün Star gazetesinde yer alan "disiplin affı ve bir derece tasarı metni hazır" haberi, düzenlemeyi bekleyenleri heyecanladırdı.

Özellikle, 2011 yılındaki KHK düzenlemesi ile kadroya geçen 150 bin sözleşmeli personel, bir an önce "bir derece" konusunun yasalaşması gerektiğini belirtiyor.

memurlar.net'e konuşan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul "Bu konular, 2012 yılı Kasım ayında yapılan Kamu Danışma Gurulunda gündeme geldi. Kurul bu konuya ilişkin kararlar aldı. Sadece bu değil, başka konuların olduğu, 20'ye yakın madde var. Ancak bunlar için kanun çıkarılması gerekiyor" dedi.

Tombul, hem disiplin affı hem de bir dereceye ilişkin kanun metinlerinin hazır olduğunu belirti ve Kasım ayında yapılan Kamu Personel Danışma Kurulunda alınan karara dikka çekti. Tombul "Önümüzdeki pazartesi Bakanlar Kurulunda görüşülüp, Mart ayının sonuna kadar da tekrar kamu danışma kurulunun toplanması lazım. Aldığımız ikinci karar da şuydu; Kamu Personel Danışma Kurulu mart ayında yapılacak şekilde, mutabakata varılan konulara dair tüm hazırlıklar, çalışmalar bitmiş olacak ve önümüzde danışma kuruluna da bu gelmeyecek." dedi.

Tombul, Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan ve 20 maddeden oluşan taslağın, bir torba yasa tasarısına eklenmesinin beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR