BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

1 milyon taşeron işçi için büyük gün geldi!

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek Torba tasarı için geri sayım başladı. Türkiye'de sayıları giderek artan ve haklarını isteyen taşeron işçiler de Meclis'ten gelecek güzel habelere kilitlendi...

MEMURLAR- Milyonlarca kişinin beklediği torba yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak. Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlularına af, emeklilik için yaşı bekleyenlere sağlık hizmeti, kamu çalışanlarına ve taşeron işçilere önemli haklar gelecek. Bu nedenle tasarı büyük bir heyecanla bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLER İLE İLGİLİ TÜM HABERLER BURADA!

TAŞERON İŞÇİNİN ÇİLESİ BİTİYOR

Taşeron işçilerin maaş, izin, tazminat gibi sorunlarının çözümü için düğmeye basıldı. Yaklaşık 1.1 milyon taşeron işçiye yönelik önemli düzenlemeler yapılacak. Taşeron işçilerle sözleşmeler 3 yıldan kısa olmayacak.



25 BİN LİRA HARCAMIŞLAR

Çalışma Bakanlığı'nca hazırlanan çok sayıda düzenlemenin yer alacağı torba yasa tasarısının detayları henüz açıklanmadı. Tasarı Meclis'e sevk edildiğinde tüm ayrıntıları belli olacak. Edinilen bilgiye göre; tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:

BAĞ-KUR'LUNUN BORCU SİLİNİYOR

BAĞ-KUR'a 24 ay ve daha fazla prim borcu olanlar, ister bu borçları yapılandıracak, ister hizmet süresiyle birlikte sildirecek. Borcu hizmet süresiyle birlikte silinenler, daha sonradan emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duydukları takdirde, silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek. Borcu yapılandırmak isteyenlere başvuru için belli bir süre verilecek. Bu sürede başvuranlar borcu taksitle ödeyebilecek.


Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR