BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.506,04
GÜNCEL

1 Mayıs Taksim değildir

Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs ve Taksim'deki kutlamalar ile ilgli konuştu.

Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasındaki ısrarın arkasındaki esas gaye başkadır. 1 Mayıs'ın  Taksim'de kutlanmak istenmesi halkın hakkını gasp etmek demektir.  Hangi anlamsız şartlar ileri sürülürse sürülsün, bazı işçi sendikalarının ille de Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak istemesine kesinlikle müsade edilmemeli keza bu girişimin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı görülüyor. Alternatif yerler varken ille de Taksim demek maksatlıdır.
Valilik, emniyet müdürlüğü açıklama üzerine açıklama yapıyor. Anlayış bekliyorlar ama nafile tutturmuşlar bir Taksim teranesi gidiyor. Neymiş efendim "1 Mayısı Taksim’de kutlayacağız 37 şehidimiz var " hala kan üzerinden sendikacılık yapanlar var.

Birde bunlara destek verenler var "Hangi engeli karşılarına çıkarırsanız çıkarın, 1 Mayıs Taksim dışında kutlanamaz." diyen bir zihniyette sağduyulu olacağına, ortamı yumuşatacağına tam aksine yangına körükle gidiyor.
Taksim meydanı zafer alanı değildir

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Taksim inadı, bunca yıl gereksiz yere süren siyasal mücadelenin vazgeçilmez bir simgesi değildir. Asla ve asla başka bir yerde kutlanamaz diye de bir şey yok.  Asıl amaç  1 Mayıs kutlaması ise bu işler için yapılmış miting ve gösteri alanları var.
Sanırsınız ki emekçiler adı altında provokatör amaçlı gruplar iyi niyetle oraya gelecekler. Zira her yıl yapıldığı gibi yine ortalığı dağıtacaklar, kaldırım taşlarını söküp etrafa zarar verip cadde ve sokakları savaş alanına çevirecekler, esnafın camını,çerçevesini kırıp sandalyelerini yakacaklar. Devletin malına ve bankalara zarar verecekler.  Sözde çevreci geçinenler,  Gezi parkı savunucuları "ağaç, yeşil ve çevre" diyenler sokaklardaki taze fidanları kırıp, çimleri ezip, çevredeki rengarenk çiçekleri tarumar ettikleri bilinen bir gerçektir.

Ayrıca İstanbul'un en merkezi yerinde yani Taksim'de sembolik olabilir ama miting vari kutlamamı olurmuş.  Bazı kesimlerin kutlama yerine kavga etmeye geldikleri açık. Çok değil bir kaç yıl önce bir takım kişiler ellerinde yasa dışı oluşumlara ait simgesel bez parçalarıyla Taksim Atatürk anıtına çıktıkları ve Atatürk'ün heykelinin üzerine ayaklarıyla basıp zafer işareti yaptıkları nasıl görmezden gelinebilir.
Yenikapı'da  milyon kişilik geniş bir alan yapılmış iken ille de Taksim denilirse bunun altında yatan neden başkadır. Üstüne üstlük bir kaç milyonluk bir meydandan bahsediyoruz.

Halk her 1 Mayıs'ta tedirgin oluyor

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Taksim halkın gezme ve buluşmanın adresidir. Orası siyasal bir simge değildir. Orası bazı sendikaları iktidarlara karşı güç gösterisi yapacak yerde değildir. En önemlisi Taksim meydanı devlete meydan okuma yeri değildir. 1 Mayıs demek  Taksim demek hiç değildir.
Amacı ve maksadı farklı olduğu anlaşılan bazı çevrelerin 1 Mayıs kutlamaları adı altında nifak çıkarmak istedikleri görülüyor. Ortamı germenin, huzuru bozmanın bir anlamı yok. Halkın, her 1 Mayıs'ta  tedirgin olduğu, demokratik hakkın ifadesi için halkın huzurunu bozmanın bir manası yok. Ayrıca, birilerinin hak aramasının, diğerlerinin zarar görmesine neden olmaması gerekir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR