BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.397,17
GÜNCEL

1 Mayıs öncesi sendikalardan kritik görüşme!

1 Mayıs öncesi DİSK, KESK, TMMOB VE TTB'den oluşan bir heyet bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşecek.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB heyeti, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilmesiyle ilgili bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşecek.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) genel başkan ve yöneticilerinden oluşan heyet, Taksim 1 Mayıs'ına ilişkin İstanbul Valiliği ile görüşecek.

Heyet ile İstanbul Valisi Vasip Şahin arasındaki görüşme saat 17.00'de İstanbul Valiliği'nde gerçekleşecek.

"1 MAYIS'I TAKSİM'DE KUTLAMA TALEBİMİZİ İLETECEĞİZ"

Görüşme öncesi Hürriyet'e konuşan DİSK Başkanı Kani Beko, "2010, 2011, 2012 yıllarında Taksim'in kapıları açıldığında kimsenin burnu bile kanamadı. Biz yine çiçeklerle, türkülerle, halaylarla bir 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlaması yapmak istediğimizi Vali Bey'e söyleyeceğiz" dedi.

Beko, 1 Mayıs 1977'de 37 emekçinin otellerden ateş açılarak katledildiğini anımsatarak, "Hala onların katilleri bulunmadı. O katiller bulunana, adalet önünde hesap sorulana kadar biz Taksim'de olacağız" diye konuştu. Beko, "Genel seçim öncesinde hassasiyetleri var. Provokasyona neden olmamak lazım. Çorum'da, 1977'de Taksim'de yapılanlar da birer provokasyondu. 12 Eylül faşist cuntasının hazırlıklarıydı, cuntaya zemin hazırlamaktı. Bu tür provokasyonlardan uzak kalmak gerekiyor. Biz bugün Vali Bey'e polis şiddeti, devlet terörü olmaz ise yine kimsenin burnu kanamadan coşkulu 1 Mayıs kutlaması yapabileceğimizi anlatacağız" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR