BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

YGS sonuçları yarın açıklanıyor

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği YGS sonuçları yarın yani 25 Mart tarihinde açıklanıyor. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre LYS başvuruları ise 1 Nisan'da başlayacak.

2016 YGS sınav sonuçları yarın açıklanıyor. 13 Mart Pazar günü yapılan YGS sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. YGS sonuçlarını nasıl öğrenirsiniz? Detaylar memurhaber.com'da.

2016 YGS sınav sonuçları ile ilgili son gelişmeleri ve detayları haberimizde görebilirsiniz. ÖSYM sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 25 Mart Cuma günü açıklanacak.

YGS SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

Üniversite adaylarının beklediği YGS sonuçlarını ÖSYM kendi sitesinden yayınlayacak. T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapacak adaylar YGS sonuçlarını öğrenecek.

2016 YGS HATALI SORU İDDİALARINA YANIT GELDİ

Adayların da uzmanların da geçmiş iki yılla kıyasladıklarında “Kolay” diye niteledikleri sınavla ilgili “hatalı” olduğu iddia edilen sorular vardı ancak bu sorulara ilişkin açıklama yapıldı. Geçtiğimiz 13 Mart’ta yapılan YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Güvenlik gerekçesiyle Şırnak’ta sınav yapılamadı. Bu ilde sınava girecek 7 bin 593 öğrenci başka illerde YGS’ye katıldı.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YGS’de 180 ve üzerinde puan alanlar haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkı elde edecek. YGS’de 6 puan türünden herhangi birinde 180 ve üzerinde puan alan adaylar 1-14 Nisan tarihleri arasında LYS’ler için başvuru yapacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR