BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
GÜNCEL

YGS sınav giriş yerleri sorgulama ais giriş sayfası

YGS sınav giriş yerleri için tüm adaylar YGS 2016 sınav yeri öğrenme işlemleri için ÖSYM ais.osym.gov.tr üzerinden TC ile sorgulama yapıyor. 2016 YGS giriş belgesi çıktısı alma linki ve YGS sınav yeri öğrenme sayfası memurhaber.com'da...

ÖSYM YGS 2016 sınav yerleri ve YGS giriş belgelerini ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. 2016 YGS sınav giriş yerleri açıklandı tüm adaylar YGS sınav giriş belgesi çıktısı alma linki ais.osym.gov.tr'ye yüklendi... 13 Mart'ta gerçekleşecek YGS sınavı için giriş yeri öğrenmek isteyen YGS adaylarının bekleyişleri bugün sona erdi. YGS sınav giriş yerleri TC Kimlik Numarası ile ais.osym.gov.tr'den sorgulama yapılabiliyor. İşte YGS sınav giriş yerlerine ilişkin tüm detaylar haberimizde...


YGS SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR? 

YGS giriş yeri öğrenme ve YGS 2016 giriş belgesini nasıl alacaklarını merak eden adaylar için memurhaber.com kapsamlı bir YGs dosyası hazırladı.


YGS 2016 GİRİŞ YERLERİ ÖSYM SON AÇIKLAMA

ÖSYM YGS 2016 sınav giriş yerlerine ilişkin yayınladığı en son açıklamada, YGS sınav giriş belgelerinin 3 Mart 2016'da ais.osym.gov.tr'den ilan edileceğini duyurmuştu.

YGS 2016 SINAV GİRİŞ YERİ ÖĞRENME VE YGS GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN NE YAPMALI?

Adım adım YGS sınav giriş yeri sorgulama ve YGS giriş belgesi çıktısı alma yöntemi:

-Bilgisayarın arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazın

-Aşağıda görüntüsü bulunan ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'nda



- 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecekler.

-TC Kimlik Numaranızı ve ÖSYM Aday Şifresi'nizi sisteme girin



-YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler.

-Aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinizin çıktılarını da alabilirsiniz.

ÖSYM'DEN SON DAKİKA YGS GİRİŞ BELGESİ UYARISI!

ÖSYM YGS 2016'ya girecek adaylara ayrıca YGS sınav giriş belgesi göndermeyecek. Adayların YGS 2016'ya girebilmeleri için mutlaka YGS sınav giriş belgelerinin çıktılarını ais.osym.gov.tr'den almaları gerekiyor.

YGS ÖSYM ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

YGS giriş belgenizi alabilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra“Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

İNTERNETTEN ŞİFRE ALAMAYAN NE YAPMALI?

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

ÖSYM YGS 2016 açıklamasında şu bilgileri vermişti:

"2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru alma işlemleri 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. ÖSYS’nin ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. 2.178.563 adayın katılacağı sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecektir.

YGS 2016 ŞIRNAK'TA SINAVA GİRECEK OLANLARA ÖSYM'DEN KRİTİK UYARI 

Sınava Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklardır.

2016 YGS sınavına girecek tüm adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve sınava girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edinebileceklerdir."

YGS NEDİR?

Çok çeşitli alanlarda eğitim hayatımıza destek veren çok sayıda kurum vardır. Gerek lise gerek de üniversite eğitimini tamamlayamayan vatandaşların kullanmış oldukları bu sistemler ile eğitim ve öğretimin hiç bir şekilde sonu yoktur. Öğrenmenin yaşı da yine aynı şekilde hiç yoktur. İsterseniz daima öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Ülkemizde çok sayıda lise öğrencisi ve bu yıl lise son sınıfta olan pek çok öğrenci vardır. Liseyi bitirdikten sonra artık öğrencilerin hedefleri ve bir amaçları oluşur. 

YGS SINAVI NEDEN YAPILIR?

Kendilerine en uygun bir mesleği belirleyip onun için çalışıp dururlar. Ancak sizlerin de bildiği gibi ülkemizde bir meslek sahibi olmak okuyarak bir mevki sahibi olmak hiç de kolay değildir. Bu nedenle de bu yolda yürüyecek olanların belli bir gitmeleri gereken yol vardır. Bu yolda pek çok engeller karşılarına çıkar. Amaçları tüm bu engellere ve zorluklara rağmen hiç yılmadan çalışıp amaçlarına ulaşmaktır. Şimdi ise lise son sınıflar dahil her yaştan lise diplomasını eline almış her birey üniversite sınavına girebilir, ve almış olduğu puan ile tercih yapıp lisans eğitimi alabilir. Bunun için yapılması gereken sadece üniversite sınavlarına girip istenilen puanları almaktır. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda çok sayıda katılımın olduğu bu üniversite sınavı artık iki aşamalı olarak yapılmıştır. Mart ayında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı bu aşamalardan ilkidir. Bu sınava her öğrenci katılım yapabilir.

YGS SINAV PARASI HANGİ BANKAYA YATIRILIR VE NE KADAR?

İstenilen parayı belli bankaların ATM hesaplarına yatırarak başvurularını yapan her aday bu Yükseköğretime Geçiş sınavına katılımda bulunabilir. Sonrasında ise bu sınavda belirlenen belli bir baraj puanını geçtikten sonra haziran ayında yapılacak olan Lisans Yerleştirme sınavına girebilirler. YGS sınavında başarısız olan öğrenciler (180 puan barajını geçemeyen öğrenciler) ne yazık ki ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavına da katılımda bulunamazlar. Bu ilk sınav ön eleme niteliği taşır. YGS kısaltması ile öğrencilerin dilinde dolaşan bu sınav 2016 yılı için 13 Mart Pazar günü saat 10.00 da yapılacaktır.

YGS SINAVINDA YANIMIZDA BULUNDURMAMIZ GEREKEN BELGELER NELERDİR?

Adaylar sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları ile sınava katılımda bulunmaları yeterli olacaktır. Sınav için gerekli olan diğer tüm ihtiyaçlar (peçete, kalem, silgi, kalemtıraş vb.) ÖSYM tarafından öğrencilere sınav günü verilecektir. YGS sınav yerleri de açıklandığı için öğrencilerin sınav olacakları salonu önceden gidip görmeleri onların heyecanını birazda olsa azaltacaktır. Nerede sınava gireceğini henüz bilmeyen adaylar ise ÖSYM’nin kendi resmi internet sayfası üzerinden aday giriş numarası, aday giriş şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme girmeleri gerekir. Ardından karşılarına resmi sayfa açılacaktır. Bu resmi sayfada bulunan fotoğrafının altında ki seçenekleri tıklayarak YGS sınav yerlerini öğrenebilirler. Cep telefonları ile internete erişim sağlayarak da adaylar hem kolay hem de pratik bir şekilde sınava girecekleri yerleri öğrenebilirler. 

YGS 2016 NE ZAMAN BAŞLAYACAK, KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

YGS, 13 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar, sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol

edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklardır. Yerine oturan aday 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların kimlik kontrollerini yapacak ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak; üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar, kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra, kitapçığın kapağı üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, salon no. ile sıra no. bilgilerini dolduracak ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdındaki “Soru Kitapçık Numarası’’ alanına yazıp kodlayacaklardır. Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru kitapçığının hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Daha sonra salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır.

Sınava giren adayların, kendilerine verilen soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını kontrol edip kendi durumlarına ve Sınava Giriş Belgelerindeki bilgilere uygun sınav evrakı olduğundan emin olmaları aksi takdirde salon başkanını bilgilendirmeleri zorunludur. Gerekli incelemeyi yapmadan soru kitapçığını ve cevap kâğıdını kabul ederek sınava devam eden adayların, sınav evrakının yanlışlığından oluşacak sorunların tüm sorumluluğu kendilerine aittir.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların sınav süresinin ilk 120 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecektir.

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

YGS’de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir (Bkz. 9. Özel Yetenek Sınavı İle Seçme Yöntemi).

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 25 Mart 2016'da duyurulacak ve adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmakt

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR