BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
GÜNCEL

Yeni bakanlar listesinde kimler var işte kabine

Yeni bakanlar listesi son dakika Binali Yıldırım tarafından açıklandı işte yeni kabine listesi son hali... Yeni kabinede sürpriz isim Milli Eğitim Bakanlığı'nda oldu yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu işte diğer bakanlar...

Yeni kabine listesi son dakika haberleri "Yeni bakanlar kim oldu yeni kabinede kimler var" sorularının yanıtı belli oldu. Yeni kabineyle ilgili son tabloyu yani yeni bakanlar listesi AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım kameralar karşısında duyurdu. 

Yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olurken en büyük sürpriz Milli eğitim Bakanlığı'nda oldu. Nabi Avcı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. Peki yeni İçişleri, Dışişleri ve Ekonomi Bakanları kimler?

Binali Yıldırım, Erdoğan'ın onayladığı kabine listesini böyle açıkladı:

YENİ BAKANLAR KURULU ÜYELERİ

Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Yıldırım Tuğrul Türkeş
Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berak Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

Yeni hükümetin kurulması için  AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın kabine listesini bugün 10.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Yeni kabinenin Erdoğan tarafından onaylamasının ardından, içişleri, adalet, eğitim, sağlık ve dışişleri ile ekonomi bakanları listesinin duyuruldu. Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada, kabine listesinin hazırlanmakta olduğunu belirtmiş ve Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Erdoğan'ın müsait olduğunda listeyi sunacağını belirtmişti.

Yeni kabinenin Erdoğan tarafından onaylamasının ardından, hükümet programı ve güven oylaması takvimi Meclis'te işleyecek.

İŞTE YENİ KABİNEYE İLİŞKİN SON KULİSLER
YENİ BAKANLAR KİMLER?

AK Parti’de Binali Yıldırım’ın kaptanlık dönemi MKYK’sında kabinenin şifrelerini de içeren yarı yarıya değişikliğe gidildi. Kabine ve partinin önde gelenlerinin de aralarında olduğu 6 bakan ile 8 genel başkan yardımcısı liste dışı kaldı. Bu isimlerden bazıları kabinede ve grup yönetiminde değerlendirilecek.

AK Parti’nin yeni genel başkanı seçilen Binali Yıldırım’ın önceki akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede son şekli verilen yeni Merkez Karar Yönetim Kurul (MKYK) listesinde, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer almadı. Partinin 2 numaralı ismi Mehmet Ali Şahin ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Doğan Kubat, Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Akdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ liste dışı kaldı. Kulislerde, Şahin ile partinin önemli isimlerinden eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in kendi talepleriyle MKYK’da yer almadıkları belirtiliyor.

MKYK’dan gidenler: Mahmut Atilla Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Yalçın Akdoğan, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Zeki Aygün , Selçuk Öztürk, Mehmet Babaoğlu.

YENİ KABİNE LİSTESİNDEKİ KADIN BAKANLAR
Kabinenin iki kadın üyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın MKYK’ya alınmaları ise kabineye veda edecekleri şeklinde yorumlandı. Ramazanoğlu’nun yerine Denizli’den Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanı olarak kabineye gireceği belirtilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için de Fatma Betül Sayan Kaya’nın adı geçiyor. Sarı’nın yerine ise kabinede Adana kontenjanından Ömer Çelik’in hükümet sözcüsü olarak yer alacağı belirtiliyor.

YALÇIN AKDOĞAN SÜRPRİZİ
Kulislerde, yeni dönemin en büyük sürprizi olarak Yalçın Akdoğan’ın MKYK’dan sonra kabinenin de dışında kalabileceği iddiaları konuşuluyor.

Nurettin Canikli ile MKYK’ya yeni giren ve Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Erol Kaya’nın adları da yeni bakanlar arasında geçiyor. Canikli’nin Mehmet Şimşek’in yerine ekonominin koordinasyonunu üstlenmesi halinde, Gaziantep kontenjanından Abdülhamit Gül’ün bakan olabileceğinden söz ediliyor. MKYK’da yer verilmeyen Mehmet Özhaseki’nin de Kayserili hemşehrisi Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın yerine kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. MKYK’da yer almayan Doğan Kubat’ın, Elitaş ile birlikte Grup Başkanvekilliğinde değerlendirilmesi bekleniyor. MYK’ya da Hayati Yazıcı, Şaban Dişli, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Mehmet Muş gibi isimlerin gelebileceği belirtiliyor. AK Parti’nin Ermeni İstanbul Milletvekili Markar Eseyan’a MKYK’da yer verildi.

AK PARTİ YÖNETİMİNDE DAVUTOĞLU’NUN EKİBİ AZALDI

MKYK’ya gelenler: Ahmet  Sorgun, Ayhan Oğan, Ayşe Sula Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya,  Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mus tafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Radiye Katırcıoğlu, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış.

MKYK’da Davutoğlu’na yakın iki isim Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk’ün yerine Emine Nur Günay yer aldı. Davutoğlu’na yakın isimlerden Vedat Bilgin ise Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan eski İl Başkanı Aziz Babuşçu ile birlikte ‘Parti İçi Demokrasi Hakem Heyeti’nde bulunuyor. MKYK’ya giremeyen genel başkan yardımcılarından Ayhan Sefer Üstün’e Disiplin Kurulu’nda, Selçuk Özdağ’a da Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nda görev verildi.

AK PARTİ MKYK'DA YERİNİ KORUYANLAR
(Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Berat Albayrak, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Vedat Demiröz, Yaşar Karayel.)

internethaber

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR