BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
MEMUR

Yarın okullar tatil mi 4 Ocak 2016 okul var mı?

Kar yağışı durmak bilmiyor peki yarın okullar tatil mi 4 Ocak 2016 Pazartesi günü okul var mı? İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Yarın ve 5 Ocak Salı günü 18 ilde eğitime ara verildi.

Milyonlarca öğrenci, ''yarın okullar tatil mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Kar yağışı yüzünden yolların kapanması sebebiyle okullarda eğitim aksadı. Bartın, Van, Giresun, Zonguldak, Batman, Bitlis, Trabzon, Kastamonu, Sinop, Artvin, Mardin, Muş, Şırnak, Rize, Edirne, Siirt, Kırklareli ve Tekirdağ'dan kar tatili haberleri geldi.

Kar yağışının yarın etkisini daha çok göstereceği, ayrıca Marmara ve İç Anadolu'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL, ANKARA VE BURSA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışının devam ettiği İstanbul, Ankara ve Bursa'da yarın okullar tatil olacak mı? Valiliklerde okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Detaylar ve yeni gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz...

Bazı illerde sadece bir gün kar tatili ilan edilirken bazı illerde 2 gün üst üste tatil ilan edildi. İşte detaylar...

BİTLİS'TE DE OKULLAR YARIN TATİL İLAN EDİLDİ 

Bitlis'te etkili olan kar yağışının beraberinde getirdiği olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde ilköğretim ve liseler 04 Ocak 2016 Pazartesi günü için tatil edildi.

MARDİN'İ DE KAR VURDU!

Midyat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

BARTIN'DA 2 GÜN KAR TATİLİ

Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Açıklamada, uygulanacak telafi programıyla eksik derslerin tamamlanacağı vurgulandı.

ZONGULDAK VALİSİ'DEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 4 Ocak 2015 günü eğitim-öğretimin bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Zonguldak'ta dört günden bu yana hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı sebebiyle Vali Ali Kaban 4 Ocak 2015 günü okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Twitter üzerinden tatil kararını açıklayan Vali Ali Kaban, "Yağan yoğun kar nedeniyle il genelinde 4 Ocak 2016 Pazartesi günü eğitim öğretim bir gün süreyle tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 4 Ocak 2016 Pazartesi günü idari izinlidirler" dedi.

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR MOLASI

Kastamonu'nun Cide ilçesinde kış şartlarından dolayı ilçedeki okullar iki boyunca tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Cide ilçemizde yoğun kar yağışı nedeni ile Toygarlı ilk/ortaokulu, Baltacı ilkokulu, İlyasbey Fahri Aygün Ortaokulu'nda ve birleştirilmiş sınıflı okullarda iki gün eğitim öğretime ara verildi" ifadeleri yer aldı.

İlçe merkezinde okullarda gündüzlü ve yatılı devam eden öğrenciler için ise bir gün tatil edildi. Bu arada Cumhuriyet İlkokulu ile Yatılı Bölge Ortaokuluna devam eden köylerden gelen taşımalı öğrencilerin iki gün tatil yapacağı belirtildi.

BATMAN KARLAR ALTINDA, OKULLAR TATİL...

Batman'ın Sason ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.

Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte, yaşanan don ve buzlanmaya karşı herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile ilçe merkezindeki ve köylerdeki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 04-05/01/2016 günleri olmak üzere iki gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

SİNOP'TA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA VERİLDİ

Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu belirten Türkkan, "Bu nedenle yarın il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi.

Türkkan, diğer ilçelerde ise eğitim, öğretimin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada Sinop Üniversitesinde yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği ifade edildi.


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR