BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
ÖĞRETMEN

Yarın okullar tatil mi 19 Ocak 2016 kar tatili

'Yarın 19 Ocak 2016 okullar tatil mi' sorusu bugün okulların tatil olmasının ardından öğrencilerin en çok merak ettiği soru... Meteoroloji kar yağışına ilişkin açıklamalarının ardından okullar tatil edildi peki yarın okullar tatil mi?

Meteorolojinin kar yağışına ilişkin uyarılarının ardından okullarda eğitime bir günlük ara verildi peki yarın okullar tatil mi?

İstanbul Valiliği okulların tatil edildiğine ilişkin açıklamasında "kar yağışının bugün öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verildi." demişti.  Milli Eğitim bakanlığı ya da Veliliklerce henüz bir açıklama yapılmış olmasa da , özellikle sosyal medyada kar yağışının daha da şiddetlenmesi ihtimaline karşın okulların yarın da tatil edilebileceği konuşuluyor.


Meteorolojiden ise bugün için de uyarılar var. İstanbul'da sıcaklığın 10-15 derece düşmesi bekleniyor.



İSTANBUL DAHA DA SOĞUYACAK
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, haftasonunda rüzgar ve yağmurun etkili olduğu İstanbul, haftaya karla başlayacak. Bugün yurdun batı kesimlerinde ve İstanbul’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları da 10-15 derece kadar düşecek. Meteoroloji Mühendisi Barış Özgün, “İstanbul’da dün gündüz saatlerinde görülen kuvvetli sağanak yağışın ardından, pazar günü gece saatlerinden itibaren batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar yağışı etkisini gösterecektir. Söz konusu kar yağışının salı akşamına kadar devam edeceği tahmin ediliyor” diye konuştu.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise beklenen kar yağışı ile ilgili, “İstanbul’da sıcaklıklarda önemli bir düşüş olacak” diye konuştu.


THY UÇUŞ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle, Türk Hava Yolları (THY) ve diğer hava yolları bugün Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında iç ve dış hatlarda 246 seferini iptal ettiğini duyurdu. Salı günü için ise 76 sefer iptal edildi. 2 günde 369 gibi rekor bir rakama ulaşıldı.
 
İŞTE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TATİL İLAN EDİLEN ÜNİVERSİTELER
 
Beykent Üniversitesi
 
İstanbul Beykent Üniversitesi'nde sınavlar, hava muhalefeti sebebiyle ertelendi. 
 
18-19 Ocak tarihlerinde yapılacak Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerimizin ders ve sınavları 25-26 Ocak tarihlerine ertelenmiştirYurdun kıyı kesimlerinde etkili olan kuvvetli lodos, fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün için yurdun kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı, güney kesimlerinde ise kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.
 
Marmara, Kuzey Ege bölgeleriyle Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli fırtına beklendiğini açıklayan Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’da olası çığ tehlikelerine karşı ise uyarıda bulundu.
 
- İzmir’de önceki gün akşam saatlerinde başlayıp aralıklara devam eden yağmur, Sabah saatlerinde etkisini arttırarak sağanak haline dönüştü. Balçova ilçesinde, Barkan Güven yönetimindeki ciple göle dönen yola girdi. Yol kenarındaki çukura giren cipin arka kısmı havaya kalktı. Cipi çekmek üzere gelen kurtarıcı da yolda mahsur kaldı. Her iki araç da bir başka kurtarıcı tarafından sudan çıkartıldı.


 
15 KİŞİ YARALANDI
- Antalya’da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle uçan malzemelerden dolayı 15 kişi hafif şekilde yaralandı.
 
- Manisa’da lodos nedeniyle Yunusemre ilçesindeki bir parkta bulunan ağaçlar devrildi.
 
- Edirne’de önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Şehirlerarası otogar çıkışı köprü altı mevkii yoğun su birikintileriyle doldu. 
 
- Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos bazı yazlıkların çatılarındaki kiremitleri savurdu.
 
- Düzce’de şiddetli lodos enerji nakil hattı direklerini devirdi. D-100 Karayolu araç trafiğine kapatıldı.
 
- Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgar Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda yoğun sağanak yağmur ardından derenin taşması sonucu gümrük sular altında kaldı. TIR alımları durduruldu. Kuyruk oluştu.
 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR