BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Vergilere indirim geliyor mu?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi düzenlemeleri hakkında konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Vergi düzenlemeleri ve vergi oranları konusunda son derece hassasım. Herhangi bir şekilde vergi oranlarında indirim söz konusu olamaz” dedi.

Ağbal, “Hiçbir vergide hiçbir oran ve kuruş dahi indirim yok. Vergi oranlarında bir indirim yok. Fakat vergi kanunlarının uygulanmasına ilişkin mükerrerlik oluşturan, kayıtlılığı azaltan veya kayıtlılığa engel olan konular varsa o konularla ilgili düzenleme yapacağız. Ama kimse bir oran indirimi beklemesin. Vergi oranlarında bir indirim söz konusu değil” dedi.

 VERGİ DÜZENLEMESİ DIŞINDA NELER YAPILABİLİR?

Ağbal, Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenen “Yerel Zincirler Buluşuyor 2016” konferansında şunları söyledi:

“Sektör burada toptan yüzde 1, perakendede yüzde 8 olan bazı ürünlerle ilgili taleplerde bulundu. Vergi oranlarında aşağı yönlü düzenleme yapmamız söz konusu değil. Ama sektörün yaşadığı bir takım sorunları gidermek anlamında vergi düzenlemeleri dışında neler yapabilir? Kendileri bir hazırlık yapacaklar. Sadece vergi meselesi değil. Perakende sektörünün geneliyle ilgili kolaylaştırıcı neler yapabiliriz ona bakacağız.”

 “Tüketicilerin daha ucuz fiyata et alması ve gıda fiyatlarındaki indirim için nasıl kalıcı çözümler üretilebilir?” sorusuna karşılık olarak Ağbal, şunları söyledi:

“Kayıtlılığı artıracağız, üretim maliyetlerini düşüreceğiz. Vergi dışında üretim maliyetlerini aşağı çekmek için neler yapabiliriz onlara bakacağız. Rekabet aksaklıkları var. Üretimden tüketime gelen ara zincirde rekabet eksiklikleri var. Sektörlerle istişare ederek çözüm üreteceğiz.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR