BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Vergi cezası olana Binali Yıldırım'dan müjde

Başbakan Binali Yıldırım, Oda ve Borsa Başkanlarına seslendi. Başbakan Yıldırım, vergi borçlarıyla ilgili müjdeyi verdi. Yıldırım, Birikmiş vergi ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz ve yeni bir sayfa açıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Oda ve Borsa Başkanları'na seslendi. Başbakan Yıldırım, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı.

Başbakan konuyla ilgili, "Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından önemli notlar

15 Temmuz gecesi FETÖ, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı, Genelkurmayı, MİT'i bombaladılar. Masum insanları öldürdüler. Şehitlerimizi ve bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız.

O uzun karanlık gecede milletimize kurşun sıktılar. Asker kıyafeti içerisindeki bu teröristler 238 canımızı kalleşçe katlettiler.

Her şeyi hesap etmişler ama millet için şehadete koşan kardeşlerim Erol Olçak ve Abdullah Olçak'ı hesap edememişler.

O gece bütün siyasetçilerimiz, bütün iş dünyamız demokrasiye sahip çıktınız. Sizlere demokrasi adına teşekkür ediyorum.

Her şeyi hesap etmişler ama milletimizin namusuna hukukuna istiklaline nasıl sahip çıkacağını hesap edememişler.

Bildiğiniz gibi darbecilerin hızla tespiti ve adalete teslim edilmesi amacıyla OHAL ilan ettik. OHAL'i milletimize değil devletimize ilan ettik. Bu ihanet şebekesini devletin tüm kılcal damarlarından atmamız için buna ihtiyacımız vardı.

 

BİRİKMİŞ VERGİ CEZALARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ

Damga vergisinde ciddi indirimlere gittik, şirket kuruluşlarını ve tasfiyelerini kolaylaştırdık. Çek konusunda istismarın önüne geçtik.

Muhtasar ile sigorta artık birlikte, ayrı beyannamelere gerek yok. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiyor. Bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek verilecek.

Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR