BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
GÜNCEL

Usta öğreticilere MEB'ten müjde var!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlıkları bünyesinde görev yapan 37 bin 745 ücretli usta öğreticinin sosyal haklarının iyileştirilmesi ile ilgili müjdeyi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve tekniköğretim okul ve kurumlarında kadrosuz çalışan ve sosyal haklardan mahrum bırakılan usta öğreticiler Milli eğitim Bakanı'nın açıklamasıyla rahat bir nefes aldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin soru önergesini yanıtlayan Bakan Dinçer, MEB'nın taşra teşkilatı okul ve kurumlarında görev yapan 463 kadrolu ve 37 bin 745 ücretli usta öğreticinin ek ders ücreti karşılığında görevlendirildiğini belirterek izin ve sosyal haklarının bulunmadığını kaydetti.

Bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildiren Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ücretli usta öğreticilerin görevlendirilme şartlarının ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlgili kanun ile usta öğretici olarak çalıştırılanların prim ödeme gün sayısı 30 günü aşmamak kaydıyla, bir takvim ayı içerisinde hak kazandıkları brüt ek ders ücreti toplam tutarının, prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi sonucu bulunması esası getirilmiş ve 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sigorta primlerinin 30 gün üzerinden yatırılmaya başlanmıştır. Kanuna eklenen geçici 31. madde ile ücretli uzman ve usta öğreticilerin 25 Şubat 2011’den önceki çalışmalarından dolayı ay içinde 30 günden eksik kalan sürelerinin hak sahiplerince geriye doğru borçlanmalarına imkan getirilmiştir.”

Yorumlar 30 Yorum
ÇOK OKUNANLAR