BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
KPSS

TUS 2016 tercihleri başladı

TUS 2016 ilkbahar tercihleri bugünden itibaren alınmaya başladı. 16 Mayıs'a kadar devam edecek tercihlere ÖSYM üzerinden başvuru yapılabilecek.

2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) İlkbahar Dönemi tercih işlemleri, 10-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://tercih.osym.gov.tr internet adresinden yapılmaya başlandı.

Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapabilirler. Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda, girilen program tercih edilen program gibi işlem görür. Adaylar tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylartercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebilecek.

TUS İÇİN EN FAZLA 30 TERCİH YAPILABİLECEK

Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecekler. Adaylar kendilerine tanınan tercih haklarının hepsini kullanmak zorunda değil. Yerleştirme işlemi yapılırken yeterli puan alınması koşuluyla tercih sırası da önem kazanmakta. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlamak üzere sıralanması adayın yararına olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR