BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
İŞÇİ

TÜRK İŞ'ten taşeron işçi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün grup toplantısında açıkladığı 'taşerona kadro müjdesi' geniş yankı uyandırdı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu da (TÜRK İŞ) konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Taşerona kadro müjdesi geldi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu dünkü açıklamalarında hem asıl iş hem de yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya kavuşacağını duyurdu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan TÜRK İŞ, "Hükümetin, başlıca taleplerimiz arasında yer alan “Taşeron işçilere kadro verilmesi” talebimize duyarlı davranması memnuniyetle karşılandı" ifadelerini kullandı.

Taşeronun, çalışma hayatının kanayan bir yarası olduğunu söyleyen Türk İş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asıl ve yardımcı ayrımı yapmaksızın taşeron işçilerin kadroya alınacağını olumlu karşıladı.

Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanan moral, motivasyon ve dolayısıyla verimlilik açısından olumlu sonuçlar vereceğini söylenen federasyon, "Düşündüğümüz bu uygulamanın bir an evvel hayata geçmesi için, Konfederasyon olarak katkı yapmaya devam edeceğiz ve takipçisi olacağız" dedi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR