BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
İŞÇİ

Torba kanuna ek gösterge değişikliği de ekleniyor!

Ddeğişiklikle, Daire Başkanı ve Grup Başkanı kadro unvanları için halen 3000 olarak uygulanan Ek Gösterge rakamı 3600'e yükseltilmesi hedefleniyor.

Bir grup AKP Milletvekili tarafından Meclis Başkanlığına sunulan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu eki Ek Gösterge Cetvelinde değişiklik de öngören Kanun Teklifinde yer alan hususlardan bazılarının, Başbakan imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan “Torba Kanun Tasarısı” içerisine dahil edilerek birleştirilmesi planlanıyor.

Memurunyeri'nin haberine göre 10 Mayıs 2013 tarihinde bir grup AKP Milletvekili tarafından Meclis Başkanlığına sunulan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Kanun Teklifi, çeşitli kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngörürken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu eki Ek Gösterge Cetvelinde de değişiklik içeriyor. Bu değişiklikle, Daire Başkanı ve Grup Başkanı kadro unvanları için halen 3000 olarak uygulanan Ek Gösterge rakamı 3600'e yükseltilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, 15 Mayıs 2013 tarihinde Başbakan imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan “Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile de 657 sayılı Kanun ve kamu personel düzenlemelerine ilişkin bazı mevzuatta da değişiklikler öngörülüyor. Tasarı, özellikle üst düzey kadrolara atamada siyasi tercihi esas alan atamalara imkan verecek düzenlemeler yer alırken, kariyer mesleklere ilişkin ciddi değişiklikler de içeriyor.

Milletvekilleri tarafından verilen Kanun Teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun bugünkü gündeminde yer alması nedeniyle, Başbakanın imzasını taşıyan ve ilgili komisyonlara dağıtılmış olan Kanun Tasarısının da bugünkü toplantıda gündeme gelmesi ve Kanun Teklifi yerine ek göstergelere ilişkin konunun da dahil edilerek Kanun Tasarısı üzerinde değerlendirilmelerde bulunulması bekleniyor.

Öte yandan, kamu personelinin mevcut sorunlarına ilişkin herhangi bir çözüm düzenlemesi içermeyen ve esas itibariyle üst kademe yöneticilerinin hiçbir şart aranmadan (lisans mezuniyeti ve 5 yıllık sigorta pirimi ödeme hariç) atanmasına ve mutlak kayırmacılığa imkan verecek düzenlenmelerin yer aldığı Kanun Tasarısının, bir an önce gündeme alınması çabası da endişeyle izlenmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR