BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
GÜNCEL

TEOG tercihleri başlıyor 2016 ortaöğretim tercih listesi

TEOG tercihleri ne zaman başlıyor sorusunun yanıtını MEB 15 Temmuz olarak verdi peki TEOG tercihlerinde kullanılacak taban puanlar nasıl? Öğrenciler YEP için teog2016.meb.gov.tr/ adresinden öğrenecekler. İşte detaylar...

'TEOG tercihleri ne zaman başlayacak' sorusu TEOG lise tercihi yapacak öğrencilerin en merak ettiği soru. TEOG tercih maratonu 15 Temmuz'da başlıyor. Öğrenciler Yerleştirmeye Esas Puanlarını (YEP) teog2016.meb.gov.tr/ adresinden öğrenecekler. 

Lise tercihi yapacak öğrencilerin 'TEOG tercihleri ne zaman olacak' sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler için yerleştirme esas puanları açıklandı. Bu puanları inceleyen öğrenciler ve veliler şimdi büyük bir heyecanla TEOG tercihleri konusunda gelişmeleri bekliyor.

TEOG YEP AÇIKLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı,  Yerleştirme Esas Puanlarını (YEP) resmi internet sitesinden öğrencilere açıkladı. Henüz tercih dönemlerinin başlamasına zaman varken öğrenciler bu puanları ve kontenjanları inceleyebilecekler ve tercih süresinde bu esasları göz önünde bulundurarak kararlarını verecekler. Böylece tercih hatası yapma durumu en aza indirilmeye çalışılacak.

 E-OKUL'DAN 2016 KONTENJANLARI YAYINLANDI
MEB tarafından TEOG sonuçlarının ve YEP'in açıklanmasının ardından öğrenciler e-Okul'den yararlanarak bu verileri görebiliyorlar. Konu hakkında aklına sorular takılanlar ise rehberlik komisyonlarına giderek buralardan konu hakkında bilgi alabilecekler.

Ayrıca veli ve öğrenciler daha sağlıklı tercih yapsınlar diye 2015 yılına ait yüzdelik dilimler ile 2016 yılıkontenjanları da yayımlandı. Bu bilgilere de; https://e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecekler.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEK LAZIM?
İncelediğiniz yüzdelik dilimlerin geçen yıl ilk yerleştirmede oluşan dilimler olduğunu unutmayalım. Yüzdelik diliminiz ne kadar küçük ise hedefe o kadar yakınsınız demektir.

Geçen yıl oluşan yüzdelik dilim ile bu yıl ki yüzdelik dilim aynı olacak diye düşünmeyin.




TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

Öğrenciler TEOG tercihlerini Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler belli oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde TEOG tercihleri yapılabilecek. Bunun yanı sıra 25 Temmuz 2016 günü saat 17.00'ye kadar işlemlerini gerçekleştirecekler. Şu ana kadar tüm süreci e-Okul üzerinden sürdüren adaylar, tercih süresi boyunca işlemlerini yine e-Okul'dan gerçekleştirecekler. Öğrenciler tercih işlemlerini bireysel olarak yapacaklar ancak bu işlemleri bireysel olarak yapamayan adaylar okul müdürlüklerinden tercih konusunda yardım alabilecekler. Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1" doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

TEOG lise tercih sonuçları, 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü e-Okul'da öğrenciler ve velilerin erişimlerine açılacak.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
TEOG tercihlerinin tamamlanmasının ardından bu kez nakil dönemi başlayacak. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrenciler, üç dönem içerisinde nakil başvurusunda bulunabilecekler. 1. dönem nakil işlemleri 9-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında, 2. dönem nakil işlemleri 19-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında, 3. dönem nakil işlemleri ise 26-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ VE KONTENJAN SAYILARI
e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden Fen-Anadolu-Sağlık-Meslek Liseleri kontenjanları, başarı sıralamaları açıklandı. 2016 Lise yüzdelik dilimlerini ve kontejan sayılarını MEB açıkladı. Gecikmeyle açıklanan puanlardan sonra öğrenciler lise tercihlerin başlayacağı güne kilitlendiler. Lise yüzdelik dilimlerine bakarak tercih sıralaması yapacak adaylar için tüm liselerin yüzdelik dilimleri ve lise yerleştirme TEOG puanları... 2016 YEP Fen liseleri taban puanları, Anadolu Liseleri yüzdelik dilimleri ve Meslek liseleri kontejan sayıları...

 e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden Fen-Anadolu-Sağlık-Meslek Liseleri kontenjanları, başarı sıralamaları açıklandı. 

 1 milyon 168 bin 48 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin, liselere yerleştirmelerinde kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanları’nı (YEP) MEB resmi internet sitesi üzerinden açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında düzenlenen ortak sınavlara giren adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden YEP’lerini öğrenebilir. MEB’den yapılan duyuruda “Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek” denilerek, okullarda rehberlik etmeleri maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapıldığı belirtildi.

2016 LİSE TABAN PUANLARI
Milli Eğitim Bakanlığı, yerleştirme esas puanlarını http://teog2016.meb.gov.tr/ adresinden öğrencilerin erişimine açtı. Bu nedenle puanlar bu adresten öğrenilebilecek. Adaylar bu adrese geldiklerinde T.C. Kimlik Numaralarını ve doğum tarihlerini yazarak giriş yapabilecekler.

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Fen Liselerine,

Sosyal Bilimler Liselerine,

Anadolu Liselerine,

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine,

Çok Programlı Anadolu Liselerine,

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine,

Anadolu İmam‐Hatip Liselerine,

Açık Öğretim Kurumlarına,

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullara merkezî sistemle öğrenci yerleştirilecektir.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecektir. 2016–2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir. Ayrıca bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecektir.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları hâlinde, tercihlerini YEP’e göre adresinde yayımlanan Ek‐2 formunu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurdukları formu, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emnıyet Mahallesı Mılas Sokak No 21‐ 06500 Teknikokullar - Yenimahalle/ANKARA adresine 25 Temmuz 2016 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden ve olabilecek gecikmelerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.
Yurt dışından sınava giren öğrenciler, e‐Okul sisteminde kayıtlı ise adresinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihlerini adresinde yayımlanan Ek‐2 formunu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurdukları formu, yerleştirme için 25 Temmuz 2016 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emnıyet Mahallesı Mılas Sokak No 21‐ 06500 Teknikokullar - Yenimahalle/ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden ve olabilecek gecikmelerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

2016 TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

c) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

ç) https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

d) Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

f) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17.00’ye kadar). 2015-2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzu 8

g) Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2’de yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17:00’e kadar). Birden fazla tercih formu gönderilmeyecektir. Tercih formunda okul tercih kodu mutlaka yazılacaktır. Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Bu öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını da “Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuru Ekranı” üzerinden http://odsgm.meb.gov.tr adresinden yapacaklar ve başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir.

ğ) Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

h) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır.

ı) Tercihlerin, tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

i) Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

j) Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler , ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. YEP ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği hükümleri gereğince; YEP’e göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanır.

Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 16 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

2015-2016 YILI ORTAÖĞRETİM TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
08 Haziran 2016 Ortak Sınav Puanlarının İlanı

29 Haziran 2016 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

29 Haziran 2016 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı

30 Haziran 2016 - 14 Temmuz 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri

22 Temmuz 2016 Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması

15-25 Temmuz 2016 ( Saat 17:00 ) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

08 Ağustos 2016 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

08 Ağustos 2016 Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

09-15 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

19 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

19-23 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

26 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

26-31 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Eylül 2016 Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının İlanı

05-08 Eylül 2016 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması

09 Eylül 2016 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

19 Eylül 2016 2016-2017 Öğretim Yılı Açılışı

Haberimizden 2016 TEOG Lise puanlarına kolaylıkla ulaşabilir merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. Ayrıca 2016 Ortaöğretim Tercih listesinide haberimizde bulabilirsiniz. Binlerce lise hayali kuran gencin merakla beklediği TEOG tercih kılavuzu MEB tarafından duyurulan. Sizde haberimizden yararlanarak TEOG tercih kılavuzuna ulaşabilir konu hakkında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz. TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu merak konusu oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR