BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
İŞÇİ

Taşeronun maaşı ne kadar olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu geçen haftalarda gerçekleşen TBMM AK Parti Grup Toplantısında "tüm taşeron işçiler kadrolu olacağını açıkladı. Peki taşeron maaşlarında revize olacak mı? İşte detaylar...

Taşeron maaşlarında düzenleme yapılacak mı? Hangi taşeron ne kadar maaş alacak? 720 bin taşeronun kadroya geçmesinin ardından soru işaretlerinde beraberin geldi. Taşeronun en merak ettiği konulardan biri taşeronun ne zaman kadroya geçeceği ve ne kadar maaş alacağı. Detaylar memurhaber.com'da.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek, taşeron işçilerin kadrosu ne olacak, taşeron işçilerin yeni statüsü ve hakları neler olacak, taşeron ne kadar maaş alacak... Taşeron ile ilgili sorular bitmek bilmiyor. 

Kamuda 720 bin asıl ve yardımcı taşeron işcisi bulunuyor. Bu taşeron işciler kamuda özel sözleşmeli personeller olarak çalıştırılacakl. Konu hakkında tasarıyı gerekli merciler TBMM'e taşıyacak ve bu konunun tasarısı TBMM'e 1 veya 2 hafta içerisinde gönderilmiş olacak.

Taşeron statüsünde asıl iş yapan çalışanların kamuya alınmasından sonra zamanla maaşlarının yükseleceğini de belirten Ağbal, "150 bin civarında asıl iş yapan var. Bunlar ilk etapta yardımcı işlerde çalışanlarla birlikte şu anda aldıkları maaşı alacak. Ancak ileride, etap etap maaşları devlette aynı işi yapanlarla aynı düzeye gelecek" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR