BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
İŞÇİ

Taşerona kadroda son durum kadro tarihi belli oldu mu?

720 bin taşeron işçinin kadroya alınacağının açıklamasının ardından kafaları karıştıran sorular da beraberinde geldi. Hangi taşeron kadroya alınacak? Taşeronun maaşı nasıl olacak? İşte detaylar...

Taşeron işçilerin kadroya ne zaman geçeceği çok merak edilen bir konu Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilere kadro konusunda bilgi verdi. Taşeron işçiler ne zaman kadrolu olacak, hangi taşeron kadroya geçecek? Detaylar memurhaber.com'da.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Ağbal,  taşeron işçilerin yeni statüyle kadroya alınacağını ve halihazırda çalıştığı kurumdaki aldığı maaş üzerinden ücretlendirileceğini belirtti.

İşte Naci Ağbal’ın taşerona ilişkin o açıklamaları:

720 bin civarında taşeron olarak çalışan personel var. Asıl işlerde çalışan personeli kadroya alacağız dedik, biz bunu genişlettik. Yeni bir statü geliştiriyoruz. Özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edeceğiz. 1 Kasım’dan önce kumu kurumlarında çalışıyor olacak, bugün de kamu kurumlarında çalışıyor olacak. Yaş koşulu getiriyoruz. Emekliliğe hak kazananlar yararlanamayacak. Sınav şartı getiriyoruz. Koşulları sağlayanlar 720 bin kişiden az olacak. 12 ay boyunca sürekli olarak çalışanları öngörüyoruz.

TAŞERONUN MAAŞLARI NASIL OLACAK?

Ağbal, "Taşeron firmalarının mağdur edilmemesi için de bazı önlemler alınacak. Örneğin, verdikleri hizmet için aldıkları alet, makine ve teçhizatın parası ödenecek. Bu aletler devlete geçecek" dedi. Ağbal, taşeron çalışanların sınavla kamuya alınacak olması uygulamasından vazgeçilmeyeceğini, bundan sonra kamu kurumlarının eleman ihtiyaçlarını devlet personel başkanlığına bildireceğini, açılacak sınavı kazananlarla elaman ihtiyaçlarının giderileceğini dile getirdi.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR