BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
İŞÇİ

Taşeron ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçilere müjdeli haber geldi. 720 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Taşeron işçilerin kadroya geçeceği tarih belli oldu mu? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. Kafaları karıştıran sorulardan biri de hangi taşeron işçinin kadroya geçeceği. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Detaylar memurhaber.com'da.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 3 aylık bir süreçte kamu kurumlarının müracaatlarının hem yasaya hem de Bakanlar Kurulu kararına göre incelemesi gerektiğini, sonra merkezi kuruluşların, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının incelemesinin olacağını söyledi. Artık sürecin başladığını vurgulayan Ağbal, söz konusu çalışanların kamuda istihdam edilene kadar taşeron firma yanında çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Kamuda hem asıl işler ve hem de yardımcı işlerde çalışan alt işveren (taşeron) işçilerinin özel sözleşmeli personel olarak görevlendirebilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor.

TBMM’de buna ilişkin yasa çalışmalarının tamamlanması halinde alt işveren (taşeron) işçileri özel sözleşmeli personel olarak aldıkları ücretle beraber aynı işyerinde çalışmaya devam edecekler.
Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik her kurumun hizmet özelliğine göre sınav yapılacak. Ayrıca bu kişilerin güvenlik soruşturmaları da önemli olacak.

- Buna ilişkin yasal düzenlemeden itibaren otuz gün içinde çalışılan idareye yazılı olarak başvurulması,
- Başvuru süresinin bitiminden itibaren üç ay içinde idarenin başvuruyu incelemesi ve şartları taşıyıp taşımadığını tespit etmesi,
- Tespiti izleyen üç ay içinde Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerine atanacaklar için Maliye Bakanlığınca pozisyon ve isim vizesi, mahalli idarelerin şirketlerinde istihdam edilecekler için ise İçişleri Bakanlığınca isim vizesinin yapılması,
- Vize işlemi yapılanların bu süreyi izleyen iki ay içinde idarelerince yazılı ve/veya sözlü sınava tabi tutulmaları,
- Yapılan sınavlarda başarılı olanların bir ay içinde vize edilen pozisyonlara atanması gerekmektedir.
İleride bu kapsama giren personel sayısında artış ihtiyacı olduğunda ihale yoluyla hizmet alımı yapmaksızın, personel ihtiyacını kendi bünyesinde özel sözleşmeli personel pozisyonundan karşılayacak.
Çalışmak isteyen kişiler de bu düzenlemeden sonra doğrudan doğruya kamu idarelerine müracaat ederek bu sözleşmeli statü için belirlenen koşullara uygunsa orada çalışabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR