BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞÇİ

Taşeron mevsimlik işçiler de kadroya alınacak mı?

Taşerona kadro hususunda açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevsimlik işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı konusuna açıklık getirdi. Ağbal, yasanın kapsam tarihinde ve çalışma süresinde değişiklik olabileceği sinyalini verdi.

Taşeron işçilere kadro verilmesini öngeren yasal düzenlemedeki değişimleri milletvekillerine açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevsimlik işçiler için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi. 

Taşerona kadro için 1 Kasım 2015'ten önce taşeron olarak çalışma şartı 1 Ocak 2016 olarak esnetilmesi hususunda milletvekillerinin talebine yönelik, Bakan Ağbal bu şartı değerlendireceklerini söyledi.

 

Bu gerçekleşirse tarihte kapsam genişletilmiş olacak. Milletvekilleri mevsimlik çalışan taşeron konusunu da gündeme getirdiler. 6 aylık çalışanlar olduğunu söylediler.

MEVSİMLİK İŞÇİLER KADROYA ALINACAK MI?
Ancak yasanın en az 12 ay çalışanlar için geçerli olacağını, dolayısıyla işin niteliği nedeniyle 12 aylık çalışma süresini doldurmayanların mağdur olacağını ifade ettiler. Bakan Ağbal, sözkonusu çalışanlar için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi. Sınavların nasıl yapılacağı da merak konusu. Ağbal, sınavların da kurumlarca yapılmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR