BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Taşeron işçilerin kadro tarihi nasıl olacak?

Taşeron işçilerin kadroya geçeceğinin açıklanmasının ardından şartlarda belli olmaya başladı. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçilerin kadroya geçeceği tarih belli oldu mu? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğinin açıklanmasının ardından şartlar da belli olmaya başladı. Müjdeli haberi Ahmet Davutoğlu verdi ama bazı şartlar geldi. Her taşeron işçisi kadroya geçmeyecek bazı şartlar gerektirecek. Taşeron işçilerin kadroya geçmesi için gereken şartlar nelerdir? Detaylar memurhaber.com'da.

Taşeron işçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron işçii yakından ilkgilendiren kamuya alma çalışmaları ne zaman başlayacak. Kamuya alınan Taşeron işçiler hangi kriterlere göre değerlendirilecek. Taşeron işçiler için Performans kritterleri ne olacak. İkramiye şartlarından yararlanma hakları ne olacak? Taşeron işçiler hakkında merak edilen en yeni gelişmeler haberimizde...



TAŞERON İŞÇİLERİN İSTİHDAMI NASIL OLACAK?

Taşeron işçilerin istihdamında izlenecek metodlar açısından asıl iş ve yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın bütün taşeron işçileri halen çalıştıkları kurumlarda 4857 sayılı yasaya göre işçi olarak istihdam edilmesi gerektiği öneriliyor. Bu bağlamda bütün işçilerin kıdemleri ile beraber şu anki çalışma şartları ve ücretleri ile hizmet sözleşmelerinin devri yoluyla kamuda istihdam edilmeleri gerektiği ifade ediliyor.

HİZMET KALİTESİNİN ARTIRILMASINDA İZLENECEK METODLAR

Kamu hizmetlerinin kalitesinin rehavet nedeniyle düşmesinin engellenmesi ve verimliliğin artırılmasına yönelik olarak; İş sözleşmeleri en az beş kıdem yılına kadar birer yıllık belirli süreli şekilde yapılacak, ancak iş sözleşmeleri uzatılmayan işçinin de kıdem tazminatı hakkı saklı kalacak. Bu öneri son derece yerinde bir öneri olup, bir işçi sendikasından belirsiz süreli iş sözleşmesi yerine hizmet kalitesi ve performansı esas alan belirli süreli iş sözleşmesini merkeze koyan bir yaklaşım olağanüstü değerde bir öneme sahiptir.

TAŞERON İŞÇİLERİ KAMUDA İŞE ALMANIN ŞARTLARI NASIL OLMALI?

Mevcut taşeron işçilerinin kadroya alınmasında 657 sayılı Kanun'un aradığı şartlara benzer şartların taşımasının ve mülakat sonrası işe alımın gerektiği vurgulanıyor. Hatta göreve alınmadan önce güvenlik soruşturması yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtmek isteriz.
Daha sonraki işe alımlarda ise; Vasıfsız işlerde, önceden belirlenecek objektif sosyal seçim kriterlerine göre (Yaş, aile yükümlülükleri, aile gelir durumu vb.) işe alım gerçekleşmesini öneriyor. Bunun yanında diğer işlerde ise mevcut uygulamada olduğu gibi KPSS puanlarına göre işe alım yapılması öneriliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR